有冇師兄可以分享下佢哋買 IPHONE 嘅經驗?關於冇咁好嘅機

有冇師兄可以無私分享下邊啲批號 / imei,同幾時生產嘅 iphone 6+ (例如富士康過年前) 係質素差啲?等我買嗰時睇下知道邊啲要換...因為見好多師兄都話 ir 番嚟都有好多問題,搞到購買意欲大減...所以想知道下,希望有師兄可以分享下...唔該哂!

CHECK機個人化的, 其他人接受唔到TLC, 有塵, 芒偏黃, 而我就可以接受.
如果唔係對音質有要求, 我都唔會買7次細6, 最後留3部. 因為不同機音質係有分別的. 經驗係普遍二月內生產的白色細6比較多表面問題, 金色一般無問題. 上年生產的好D.  黑色機右下方可能要按實一次, 聽到CLICK一聲, 就唔會有聲.
大6太大, 賣了之後, 無再買過.

自用和幫人買既機都冇問題,全AOS貨

自用和幫人買既機都冇問題,全AOS貨
AltezzaHK 發表於 2015-3-4 15:59

師兄你幾時訂架?

CHECK機個人化的, 其他人接受唔到TLC, 有塵, 芒偏黃, 而我就可以接受.
如果唔係對音質有要求, 我都唔會買7 ...
tamp 發表於 2015-3-4 15:54

我唔介意咩 TLC MLC,我如果要買嘅話會買 6+ 嘅金色 (16 GB),唔跳呢個危機大唔大呢師兄覺得?(當然最好冇塵唔黃芒啦)

同埋,師兄知唔跳點 CHECK 6+ 16 GB 金有咩問題?唔該哂!

我唔介意咩 TLC MLC,我如果要買嘅話會買 6+ 嘅金色 (16 GB),唔跳呢個危機大唔大呢師兄覺得?(當然最好 ...
qwvb1111 發表於 2015-3-4 17:46

What is "唔跳"?

What is "唔跳"?
tamp 發表於 2015-3-5 15:15

我唔介意咩 TLC MLC,我如果要買嘅話會買 6+ 嘅金色 (16 GB),唔知呢個危機大唔大呢?(當然最好冇塵唔黃芒啦)

同埋,師兄知唔知點 CHECK 6+ 16 GB 金有咩問題?唔該哂!

大金16G, 基本無大問題.  一定MLC.
上年滯貨時, IR買果部, D聲仲FLAT過細6.  所以對聲音有要求, 最好要比較吓.  
最大問題係只有11-12G 可用, 以前5S(32G) 資料無法transfer晒.  大6無乜經驗.

加多句: 細六震動都有唔同程度, 所以都係果句, 依個人要求, 比較吓.  我就衰D, 會買兩部, 退一部. (SORRY APPLE!)

黃mon.的iphone 4我都用了兩年啦,
老實講, 部機用2年就換, 唔好咁執著啦!

大金16G, 基本無大問題.  一定MLC.
上年滯貨時, IR買果部, D聲仲FLAT過細6.  所以對聲音有要求, 最好要比較 ...
tamp 發表於 2015-3-5 16:40

其實我唔介意聲同埋 MLC,聽到夠大聲就得架啦,我淨係想唔好有外觀問題同埋唔好 LAG 同有軟件問題咁就得架喇...

師兄覺得大唔大危機?