作客於apple store

今朝係又一城apple store 買plus, 多人排隊到要係商場度排,入到去,除咗店員哥哥姐姐外,搵個香港人都難,攪到自己身為香港人但係係香港鋪頭入面作客

via HKEPC Reader for Android

今日先知, 師兄係火星返左黎?

主埸係納斯特克度喎 XD

你知唔知如果香港唔係因為多大陸人嚟,隨時做唔到新機首發地區添啊

你知唔知如果香港唔係因為多大陸人嚟,隨時做唔到新機首發地區添啊
pakchi70 發表於 2015-4-27 20:23

吹啊吹讓這風吹

以前產能不足,又冇提早備大量貨先係第二三批。
而家?5s大陸都第一批啦

試下坐屯門B3X巴士去深圳灣,得個司機係香港人~

吹啊吹讓這風吹

以前產能不足,又冇提早備大量貨先係第二三批。
而家?5s大陸都第一批啦 ...
Andyios 發表於 28-4-2015 08:51 AM

5s一部咁大把?

Apple 不嬲當香港係大陸反應嘅試驗點,呢度市場唔大,供應量唔洗太多都得,到時賣得好咪加貨量囉
上年6出嘅時候,大陸未批入網許可證,Apple咪當響香港開賣係間接大陸開賣囉

大家無謂再呃自己出面一切正常啦,根本大陸已經360度全方位影響咗香港

5s一部咁大把?

Apple 不嬲當香港係大陸反應嘅試驗點,呢度市場唔大,供應量唔洗太多都得,到時賣 ...
pakchi70 發表於 2015-4-28 15:27

你呢種推測性言論,缺乏有效證據。
大陸上唔到第一批原因係垃圾工信部,工信部要求任何上市電話都要提早一段時間比資料。
apple提早去大陸申請咪即係暴露左部機,依據apple保密行為,咁樣做係唔容許。

或者你會講,iphone 4開始,一早已經有人爆左真機樣貌。爆還爆,官方唔回應,都有可能假。
假如apple一早比資料工信部,無凝係官方確認真機如何。

5s一部咁大把?

Apple 不嬲當香港係大陸反應嘅試驗點,呢度市場唔大,供應量唔洗太多都得,到時賣 ...
pakchi70 發表於 2015-4-28 15:27

風水輪流轉,50到80年代,香港咪一樣影響大陸。再者,你唔好講到香港唔靠大陸係必死。
大陸人黎香港係消費,唔係送錢。大陸人黎香港,純粹係香港野便靚正,有品質保證。假如香港野同大陸野一樣,又貴又垃圾,你叫班救港自由行落黎囉!

大陸政府亦都冇直接送錢比香港,反而香港政府掉轉頭送錢去大陸。
香港唔係靠旅遊業,03年前因sars搞到經濟差。
未有sars前,冇咁多自由行會好慘咩?
97前冇咁多新移民好慘咩?

係邊個搞到香港凝似唔靠大陸必死假象先,咪又係大陸政府。