[操作疑難] iphone 5s 變磚,求救

部5s係推出第一日買嘅(13年9月20日),昨日剛好22個月,行緊ios 8.4,無買apple care,之前未入過廠。

前日早上發現開唔到機,按開關+home制重新開機成功用多一日,到昨日早上再出現同樣情況,於是再用同樣方式開機多用一日,晚上backup完部機後打算用itunes restore一次,希望解決問題,但每次restore都係去到中途iphone變藍畫面然後itunes顯示回復失敗。家陣部機已變磚。

請問各位師兄有無類似經驗?有無方法自己救? 是否一定要攞去apple度整,要幾錢?

應該仲有兩個月出新機,我唔想家陣先買iphone 6,但又唔想我隻apple watch變廢物,好矛盾。出面嘅回收店收唔收壞機?

部5s係推出第一日買嘅(13年9月20日),昨日剛好22個月,行緊ios 8.4,無買apple care,之前未入過廠。

前日 ...
ncyaa 發表於 2015-7-21 12:47

入唔入到dfu mode??

ANY JAILBREAK?

點解而家重有甘多 5s 發現開唔到機  問題 出現

我部古董 iphone5  一次都無  開唔到機 問題  只係電池好快無電

前日 ...
ncyaa 發表於 2015-7-21 12:47

兩個月出新機?你可以等到出年先買嘛?
攞去 Apple Store 問吓先啦,問又唔駛俾錢先嘅,有服務提供咗你都唔去用?

入唔入到dfu mode??
charcsc2000 發表於 2015-7-21 12:56

唔太肯定係dfu定recovery mode,有時部iphone有畫面叫我連線去itunes,有時就咁黑畫面,但兩個情況都係一樣,itunes回復去到一半手機出藍畫面(試過一次出黑白橫條),然後itunes 話回復失敗。

ANY JAILBREAK?
dvdhkepc 發表於 2015-7-21 13:07

從未jailbreak

唔太肯定係dfu定recovery mode,有時部iphone有畫面叫我連線去itunes,有時就咁黑畫面,但兩個情況都係一 ...
ncyaa 發表於 2015-7-21 13:41

你現在係開唔到機, 對吧??
http://app.yipee.cc/15470/%E5%A6 ... -%E6%A8%A1%E5%BC%8F

回覆 6# ncyaa

設定新機得唔得???
充唔充到電???

你現在係開唔到機, 對吧??
charcsc2000 發表於 2015-7-21 14:04

兩個mode都試過,都係itunes restore中途失敗,無法開機,完全做唔其他嘢。