請問iphone 5s 如果開唔到機,要成部換....

部iphone 5s 無神神開唔到機,部機仲熱熱到,開頭以為部機當時收唔到,攪到無哂電,但依家叉左一段時間都開唔到,可能底版燒左

請問iphone 5s 換底版要幾錢?

是否要成部換? 成部換是否$27xx?

thanks!

過左保未先....底版燒左同換個部新機既價差吾多....等多一陣出  6s 啦

點解5s 無神神開唔到機  特別多....

如果部機唔係AS(三間AppleStore),就一定要帶單去維修中心eg:TSO (先OnlineBooking)去維修.
一般大慨半部機價錢

頭先諗住book  genius bar, 點知四間分店都無位

部機叉左一陣電,又可以開返,可能部電話當時收唔到網絡,舊電去到盡,先叉一陣先可以再叉返起舊電

過左保未先....底版燒左同換個部新機既價差吾多....等多一陣出  6s 啦

點解5s 無神神開唔到機  特別 ...
cyberx131 發表於 2015-7-25 18:53

iphone 5s 二手價好似$2400, 如果換services unit $2700, 當然會換services unit,用一段時間先再換iphone 6s ,如果部機開唔到,根本無人會收

上年九月可以起AOS 訂iphone 6, 之後好難訂,要去到今年二三月先可以訂同walk-in, 唔知iphone 6s 係咪咁的情況了,但希望iphone 6s 的QC 好返D ,唔好好似IPHONE 6 咁,部部機個殼都花

頭先諗住book  genius bar, 點知四間分店都無位

部機叉左一陣電,又可以開返,可能部電話當時收唔到網絡, ...
ronan 發表於 2015-7-25 23:31

夜晚唔先指意有得book, 夜晚係落閘唔比book

iphone 5s 二手價好似$2400, 如果換services unit $2700, 當然會換services unit,用一段時間先再換iphon ...
ronan 發表於 2015-7-25 23:40

Apple又要催交貨, 人又得咁多,  趕住出貨多數都有小問題

部機叉左一陣電,又可以開返,可能部電話當時收唔到網絡, ...
ronan 發表於 2015-7-25 23:31

book genius一定要朝早九點上網book。樓主,我部機開唔到都係畀genius搞掂。

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2212634&extra=page%3D1

部機唔係AS買,黑mon一律唔搞,去TSO

iphone 5s 二手價好似$2400, 如果換services unit $2700, 當然會換services unit,用一段時間先再換iphon ...
ronan 發表於 2015-7-25 23:40

應該都好難買到.....要運晒返大陸.........俾人炒.......
所以除非上台或變左真正用家. 你抽中左.明知羅去賣有千幾二千都唔要......自用咁就得....

我份約九月就到期...但驚到時上台排隊都唔知排幾耐....可能等到第N批先有.....但個合約又要開始...但又冇機俾我...蝕晒俾電訊商....