有人話Iphone 6s配置同android比依然係差

同意同高階比係唔夠好
只不過ios贏android 幾條街

點比SPEC? 單純計像素, 核心數, 解像度?

A9雙核都夠打AN機堆8核, 咁又點計?

android fanboy永遠只懂追求硬件同分數

點比SPEC? 單純計像素, 核心數, 解像度?

A9雙核都夠打AN機堆8核, 咁又點計?
akitohk 發表於 2015-9-11 09:14

同樣地 1GB ram 已比 android 4 GB ram 順, 所以出蘋果  iphone 6S 出 2GB ram 係把能, 應該繼續維持 1GB ram

同樣地 1GB ram 已比 android 4 GB ram 順, 所以出蘋果  iphone 6S 出 2GB ram 係把能, 應該繼續維持 1GB ...
aleck_choi 發表於 2015-9-11 09:30

咁又唔係wor, 我之前部oneplus two 4gb ram switch apps 快ip6+好多
一般用又唔會trigger android OS既LMK, 俾著3gb ram一trigger LMK又lag lag地
ip係絕對有需要上2gb

配置幾勁發揮唔到有咩用
正如你部PC用到TITAN同I7-E但部機仲用XP...

咁又唔係wor, 我之前部oneplus two 4gb ram switch apps 快ip6+好多
一般用又唔會trigger android OS既LM ...
akitohk 發表於 2015-9-11 09:33

唔係話iPhone唔需要2GB
但你首先要證明到你switch apps快慢係關ram事

而呢樣野根本冇辦法證明...兩個唔同系統點證明
又無iOS用同一粒U同速但唔同RAM

配置幾勁發揮唔到有咩用
正如你部PC用到TITAN同I7-E但部機仲用XP...

唔係話iPhone唔需要2GB
但你 ...
tuyylihk 發表於 2015-9-11 09:39

TLC IP6+ VS MLC IP6+ (epc官方報告講過TLC版系統可用ram會少2xxmb)
你不停switch apps 好快會發現TLC版慢好多
(上年尾我同朋友用factory reset左既機一齊裝同樣既十零個apps去比較)

TLC IP6+ VS MLC IP6+ (epc官方報告講過TLC版系統可用ram會少2xxmb)
你不停switch apps 好快會發現TLC版 ...
akitohk 發表於 2015-9-11 09:44

呀生你係咪唔知咩叫RAM.....

呀生你係咪唔知咩叫RAM.....
tuyylihk 發表於 2015-9-11 09:45

系統可用ram呀, 唔係實體有幾多ram呀
定我唔明你既問題?