有冇用過iFlash Drive

插卡式I flash好似系老番I flash ,自連接軟體第一次更新後,就認證失敗,而家只可用電腦連接iPhone 已經用唔到

jb 後可破解

咁都係等sandisk特價先買
早餐A 發表於 2015-9-28 19:29

千萬唔好買..好搵笨的...
慢到唔想用...

千萬唔好買..好搵笨的...
慢到唔想用...
charcsc2000 發表於 2015-9-29 11:37

agree
有閒錢想跌下 無問題

SPEED 無實際數字  只可以話感覺
參考 同普通USB 手指俾  感覺佢一定唔算係快果D
普通 唔過一百個FILE 細SIZE OK  但大量唔好諗
玩過 FRD 果隻 一次後 唔想再用

咁都係等sandisk特價先買
早餐A 發表於 2015-9-28 19:29

講真依類野
就算係SANDDISK 都係咁話
最重要其實係個SPEED  但係好小依方面既資料 就算佢隻CONNECT 都係咁
IDEA 無問題 唔係用BT 就係WIFI 再唔係就好似依類咁直插
但係番番去最基本係 SPEED
第二 依D BRAND SNADDISK 既好處係 佢唔會無啦啦話你隻野認唔到 唔係咩唔APPROVE 既野

暫時計其實接受到 CLOUD 既收費方式 其實真係直接用CLOUD 最方便

agree
有閒錢想跌下 無問題

SPEED 無實際數字  只可以話感覺
參考 同普通USB 手指俾  感覺佢一定唔算 ...
GIS 發表於 2015-9-29 12:55

呢隻野..只有一個功能..就係電腦入片入歌, 然後即插即聽和看..
如果話由iphone黎過或拎出黎...慢到嘔血..
仲慘過以前usb1.0既年代...用dropbox都快過佢...
仲要賣到咁貴..我真係唔明點解可以出咁多代...

呢隻野..只有一個功能..就係電腦入片入歌, 然後即插即聽和看..
如果話由iphone黎過或拎出黎...慢到嘔血.. ...
charcsc2000 發表於 2015-9-29 12:59

可能成本真係好平
點解仲可以繼續賣  就好似今時今日都仲會問 依類野

只可以講 APPLE 要走既係大方向 雲端儲存
但係接受和適應到既又係另一回事
其實用過一次 CLOUD 既RESTORE , 同GMail 聯絡人同步
唔計安全問題 真係好方便  最大問題反而係 網速

好似聯絡人同步 依下 咁 如果唔係IPHONE 唔SAVE 落SIM CARD ,
好多人 仲成日話要過SIM 過SIM
當智能電話可以 同MAIL 個聯絡人同步後 用唔同電話 唔同網絡商 仲方便

玩過 PQI
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2173704
USB果邊已經好慢
iOS果邊仲慢