[操作疑難] iphone 6s plus screen 問題

用緊 6s plus 銀色 64gb, 開機見到左下角高半寸左右有躂黑影,同埋右邊暗少少。

去apple store諗住換機但只可以退不能換,後來去睇下d demo機十部有8部都有同樣問題。所以睇定d再決定。

Apple d 質量真係差左

實機睇會明顯d
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

128黑 64金都有同樣問題
但ching唔講真係唔覺

0光0死就算啦
一陣換部有光有死仲煩

128黑 64金都有同樣問題
但ching唔講真係唔覺

0光0死就算啦
一陣換部有光有死仲煩 ...
imber 發表於 2015-9-28 22:05

啱,我只係怕我果部特別差。 所以見到大部份機都有就算。

我都換到好灰....
我5部有死點(有一至兩點平均)
1部有毛
1部掉SCREEN coaling

玩殘左我兩個ID...

啱,我只係怕我果部特別差。 所以見到大部份機都有就算。
bugsbugs 發表於 2015-9-28 22:08

我兩部都係plus
    個陣ipad 3 mon入塵開左6部,最後都冇買到....碌到張credit card....
    到左依家我只求0光0死 mon冇大問題就算....

我都換到好灰....
我5部有死點(有一至兩點平均)
1部有毛
1部掉SCREEN coaling

玩殘左我兩個ID... ...
Eriku 發表於 2015-9-28 22:13

5部有死點咁多.....
又係用左一陣突然死?

回覆 6# imber

一開機就有...

回覆  imber

一開機就有...
Eriku 發表於 2015-9-28 22:28

只能祝ching盡快揾到部冇病冇痛既機

頭水果然係要來炒唔係自用

頭水果然係要來炒唔係自用
Man@MFHK 發表於 2015-9-28 22:48

咁又未必,我上年九月起aos 訂左部機,呢部機的qc 最好,只係拎去rakee 貼mon 貼時,比個sales 的無名指指甲整花個vol - 制,去到今年二月開始有ireserve 同walk-in, 由2月至4月買左四次機,總供換過10 部電話,全部機身都花,之後都放棄了

所以以上年計,第一水的qc 係最高,之後都唔多掂,而我覺得今次iphone 6s 的qc 好過iphone 6 好多,機身無乜點花,可能因為iphone 6 果隻用料好易起生產時整花,IPHONE 6S 轉左用另一隻物料,所以無咁易花