想問問自用6S/Plus的CHING,有無Mon問題?

唔知今年6S/Plus,仲有無以下例牌的Mon問題?例如:
1)嚴重偏黃
2)「煙央」Mon (唔識打)

麻煩有自用的CHING請報告一下,THANKS!

唔知今年6S/Plus,仲有無以下例牌的Mon問題?例如:
1)嚴重偏黃
2)「煙央」Mon (唔識打)

麻煩有自用的 ...
ayacalip 發表於 2015-9-28 22:17

暫時發現iphone 6
F4Q 字頭: 無事,只係頂位偏暗
DNQ 字頭: 正如師兄所講"煙央" 色,右面偏紅

用緊兩部plus暫時冇....
係最左邊暗少少
但樓下有ching話換左五部都有死點

用緊兩部plus暫時冇....
但樓下有ching話換左五部都有死點
imber 發表於 2015-9-28 22:20

我第一部因為機身有花,係F4Q 字頭,部機連ACTIVATE 都無,就去換左
第二部都係F4Q 字頭,部機ACTIVATE 左一兩小時,之後出現一粒死點
第三部係DNQ 字頭,ACTIVATE 左一小時左右,暫時未出現死點,但出現右面偏紅

一部6S, 一部6S+
6S正常
6S+ 左上角有少少偏暗

一部6S, 一部6S+
6S正常
6S+ 左上角有少少偏暗
akitohk 發表於 2015-9-28 22:29

我部5S就4邊偏暗一點,6S有無呢個問題?

我第一部因為機身有花,係F4Q 字頭,部機連ACTIVATE 都無,就去換左
第二部都係F4Q 字頭,部機ACTIVATE  ...
ronan 發表於 2015-9-28 22:25

但我兩部都有bugsbugs ching所講左下1吋對上有黑影
     唔知ching 你有冇

但我兩部都有bugsbugs ching所講左下1吋對上有黑影
     唔知ching 你有冇 ...
imber 發表於 2015-9-28 22:42

其實我睇唔清張相黑影係指咩

不過我由IPHONE 5, IPHONE 5S, LG PRO 2, IPHONE 6S ,MON 四邊的邊位都係較暗
就算我依家個EIZO MON, 都係左面偏綠右面偏紅,即樓上所講的"煙央"色,就算係頂級CG SERIES 都有呢個問題

不過對於以前的IPHONE 5, IPHONE 5S ,只出現偏黃或最頂位偏暗,無出現過"煙央"色

個人認為一批批機真係唔同,如果師兄真係接受唔到個MON 出現黑影,可以退錢,等二個星期左右,下一批機,睇下咩效果,其實D 灰色小人都知咩事,佢地都會建議退錢,叫你等下一批機,但有機會IRESERVE 唔可以再用

我上代就試過, IRESERVE 只可以用一次,要開ACCOUNT 先可以訂機