[操作疑難] (Updated #25)AOS 訂 6s問

想問下AOS訂既機
有壞可唔可以去APPLE STORE一換一換新機?
定係比番新機你?
THANKS

係online store 買,幾日內有事,打上hotline, 可以預約DHL上門收機,或經預約交回指定Apple Store, 由 online Store 再寄部全新比你。

直接walk in Apple Store, 有機會換到翻新機。

想問下ASOS訂既機
定係比番新機你?
THANKS ...
charles319 發表於 2015-10-4 14:38

起AOS 訂機要打去CS 要求換機,但CS 好難打得通,要打去SALES 再接去CS

之後會約DHL 上黎收機,再之後就會SEND 部全新機比你

APPLE RETAIL STORE 係唔會處理AOS 訂的機,除非係維修

回覆 3# ronan
如果部AOS機係外面收番黎既(唔係我名唔係我地址)
需唔需要跟番原本訂機張單既地址收番機?
有冇得叫佢上我屋企收呢部機?
THANKS

回覆  ronan
如果部ASOS機係外面收番黎既(唔係我名唔係我地址)
有 ...
charles319 發表於 2015-10-4 16:57

咁你要打去問CS 了

我之前部IPHONE 6 因為送去我屋企,所以APPLE 直接去返我屋企收,但收機時我唔起度,屋企人比返DHL,過幾日銀行就收到退錢

回覆  ronan
如果部ASOS機係外面收番黎既(唔係我名唔係我地址)
有 ...
charles319 發表於 2015-10-4 16:57

打上 AOS 需要訂單編號,同要提供帳單人全名及地址。可以要求改 DHL 收機地址或要求自己帶去 Apple Retail Store 由佢哋代收。但留意有可能無得改送貨地址,如果選擇退款會退反去原本訂機張信用咭,或者選擇用 Giftcard 方法退款

想問下ASOS訂既機
定係比番新機你?
THANKS ...
charles319 發表於 2015-10-4 14:38

AOS 貨去 Apple Retail Store 一定無一換一換全新機,只有在 Apple Retail Store 購買才有 14日內換全新機。AOS 機只能維修或更換 Service Unit,部 Service Unit 唔會有新機包裝同配件,有可能係新機都有可能係番新。

http://www.asos.com/
唔係賣鞋架咩

回覆 7# 50144

明白..AOS機有壞都好麻煩..
有人原價放大金比我
唔知收唔收好

唔係賣鞋架咩
留白兄 發表於 2015-10-4 18:01

I was thinking that too.

Should be AOS