只為粒電大D, 由非PLUS換PLUS係咪有D不智?

6S與6S PLUS主要分別係:

1. MON SIZE (當然部機既SIZE)
2. 解像度
3. 電池容量
4. +有OIS
5. 重量

其實除此外
係咪無咩大分別?
為粒電大D
換PLUS大家點睇

有錢多就換, 錢少就唔換,
睇手頭緊唔緊決定一切

我就由plus轉返用細,電量嚟講plus冇乜優勢!不過,呢個都5係我考慮換細機的原因。  

2. 解像度
3. 電池容量
4. +有OIS
5. 重量

其實除 ...
sony_vaio 發表於 2015-10-5 11:08

睇你咋...有需要就換..

我就由plus轉返用細,電量嚟講plus冇乜優勢!不過,呢個都5係我考慮換細機的原因。   ...
elai 發表於 2015-10-5 11:27

x2...所以我like 5s...
放唔到入褲袋...幾大都沒用..

回覆 5# charcsc2000

我部PLUS 放到落牛仔褲WO

2. 解像度
3. 電池容量
4. +有OIS
5. 重量

其實除 ...
sony_vaio 發表於 2015-10-5 11:08

1,2,4 都係內置機能,無得你換, 但係電量都仲可以外置加強, 帶唔帶多舊電出街, 自己去研究了.

但plug 電雖大, 耗電都相對大, 用落其實plus or non-plus 無乜分別.

PS: 由6 > 6s plus

1,2,4 都係內置機能,無得你換, 但係電量都仲可以外置加強, 帶唔帶多舊電出街, 自己去研究了.

但plug 電 ...
6seven 發表於 2015-10-5 11:47

Plus 係真係長氣啲

我見官方SPEC
6S同6S PLUS個MON個對比度係唔同
兩者睇落有無明顯分別呢?

Plus 係真係長氣啲
hihihi123hk 發表於 2015-10-5 11:51

但"實際使用"就不能單睇"理論數字"了!