[操作疑難] 16 gb iphone問題

想問下各位CHING,16 GB IPHONE會點用法,
我驚會遲下唔夠用,但禁多日又買唔倒64GB 粉細iphone
有冇方法可以夠用,或者icloud會唔會有幫助

想問下各位CHING,16 GB IPHONE會點用法,
我驚會遲下唔夠用,但禁多日又買唔倒64GB 粉細iphone
有冇方法可以 ...
ettommy123 發表於 2015-10-6 18:43

icloud 冇幫助而16gb一定5夠用
我不iphone用左半年only相都8.5gb。。
16gb用落去大約得反11gb到
加上ios我覺得極5好·用我都好後悔買左
可能個天都叫你買反android

16G 吾夠用是事實是常識   apple 就係想你買64G or 128G  買吾到可以等下....

因為 apple 入左 數以億計平價 TLC  俾 大家買  ....16G 唯一用 MLC 死剩種

icloud 冇幫助而16gb一定5夠用
我不iphone用左半年only相都8.5gb。。
16gb用落去大約得反11gb到
加 ...
justinjoseph 發表於 2015-10-6 18:58

我用緊S6,用緊雙卡,見佢食電有D嚴重,
想出多部機分返張卡出黎同埋可以用多個whatsapp
見16長期有貸,咪諗緊16有冇機會夠用

我用緊S6,用緊雙卡,見佢食電有D嚴重,
想出多部機分返張卡出黎同埋可以用多個whatsapp
見16 ...
ettommy123 發表於 2015-10-6 19:16

師兄有米窩
見16長期有貨都知咩料啦
你用幾耐先
如果你only for wts 其他冇野down就一定夠用

師兄有米窩
見16長期有貨都知咩料啦
你用幾耐先
如果你only for wts 其他冇 ...
justinjoseph 發表於 2015-10-6 19:24

聽歌加whatsapp,但係我kkbox s6用左6-7gb黎DOWN歌
同時64又過多,有d難決定,但係+800就64GB好吸引

聽歌加whatsapp,但係我kkbox s6用左6-7gb黎DOWN歌
同時64又過多,有d難決定,但係+800就64G ...
ettommy123 發表於 2015-10-6 19:28

apple d 垃圾計劃就系想你買64
如果你買16就要成日del歌
我wts用左2gb之後我得4x首歌就用左我0.75gb
你計下夠5夠用啦

同時64又過多,有d難決定,但係+800就64G ...
ettommy123 發表於 2015-10-6 19:28

http://global.hkepc.com/forum/vi ... &extra=page%3D2
買黎聽歌要留意

買黎聽歌要留意
imber 發表於 2015-10-6 19:39

咁一定等IR倒先買

咁一定等IR倒先買
ettommy123 發表於 2015-10-6 20:11

呢幾水應該全部都有
    hardware問題

聽anisong 不如買部Ak jr