想問下咁多位ching~上台機可唔可以去Apple換??

想問下咁多位ching~
我早兩日出左6S+
上台機可唔可以拿去Apple Store換??
想問下有d咩手續
因為部機個home制會發熱
禁落去好似啪啪聲好大
第一次用iphone

有冇師兄有咩心得?

想問下咁多位ching~上台機可唔可以拿去Apple Store換??
想問下有d咩手續
因為部機個home制會發熱
禁落去好 ...
umisonoda 發表於 2015-10-11 23:36

上台出的機或經apple 認可的拆家買機,有問題只可以拎返去apple retail store 維修

如果部機無得整,就會換services unit

上台出的機或經apple 認可的拆家買機,有問題只可以拎返去apple retail store 維修

如果部機無得整,就 ...
ronan 發表於 2015-10-11 23:38

咁即係話冇得即場換機
因為我都係早兩日出機
14日內都冇得直接換機???
OR退錢?

回覆 3# umisonoda

冇

咁即係話冇得即場換機
因為我都係早兩日出機
14日內都冇得直接換機???
OR退錢? ...
umisonoda 發表於 2015-10-11 23:56

因為已經激活部機同包裝已拆所以有事就去apple store約天才吧
人地出面d android機14日換機係會還原重新包裝當新機再賣
所以唔齊件佢係唔會同你換

回覆  umisonoda

冇
terence0918 發表於 2015-10-12 00:00

竟然係咁

咁維修可唔可以囉去Apple Store
我聽日話好似只可以去佢地其他外判公司

因為已經激活部機同包裝已拆所以有事就去apple store約天才吧
人地出面d android機14日換機係會還原重 ...
爽健美茶 發表於 2015-10-12 00:16

正確啲嚟講:
ARS機:14日內齊件任換任原額退,然後1年內開到機與否都好蘋果天才吧任整(受有關細節約束)
AOS機:14日內齊件任換任退(未拆扣15%原額,拆咗扣25%原額),然後1年內開到機與否都好蘋果天才吧任整(受有關細節約束)
台機、Premium Reseller機:冇得退換;有事開到機就1年內蘋果天才吧任整,開唔到機就去特定官方維修到整(受有關細節約束)

正確啲嚟講:
ARS機:14日內齊件任換任原額退,然後1年內開到機與否都好蘋果天才吧任整(受有關細節約束) ...
edward616 發表於 2015-10-12 00:36

CHING講得好詳細 thank you
咁早知我就放左部機
再去apple買咪可以有14日任換