如何挑選最強、最好用的iPhone 6s版本

http://www.iphonenews.cc/2015/10/iphone-6s-mlc-or-tlc.html
但你一定要知道,iPhone 6s 不止有分台積電版和三星版,根據目前資料統計至少有284 種組合...快來看看那種版本才是最好...
...三星14nm+MLC+樂金面板+海力士2GB+和碩
...三星14nm+MLC+夏普面板+三星2GB+富士康
...台積電16nm+TLC+樂金面板+夏普面板+三星2GB+和碩
...

...根據全世界用戶回收 628,743 份有效資料統計,當中以 31.台積電16nm+...這種組合最好。很多用戶表示用了後...

但你一定要知道,iPhone 6s 不止有分台積電版和三星版,根據目前資料統計至少有284 種組合...快來看看那種 ...
hofct 發表於 2015-10-12 18:07

都無SLC
假如有SLC,個個都係咁退完再抽個部啦

回覆 2# a39g99

打錯字

暫時未見到真係有圖話64g有mlc,如果有又可以試玩speed test

回覆  a39g99

打錯字
hofct 發表於 2015-10-12 18:15

iPhone 6s假如有SLC版本隨時有人炒SLC機
壽命長十倍,真係個個係咁退機都似
SLC>MLC>TLC
如果唔係間間廠一齊放棄SLC,MLC都唔會成為主流
唔知6s用SLC係咪好似用i7咁爽,用MLC肯定得i5

我部6s台積,女友部粉都係
面板就無得試,不過以前都係iPhone,iPad有兩間面板供應商
睇上去無分別就算

第一水 就 台積電同三叔量差吾多  .....之後三叔反勝  

apple A9 訂單係 六成三叔 四成tsmc

第一水 就 台積電同三叔量差吾多  .....之後三叔反勝  

apple A9 訂單係 六成三叔 四成tsmc ...
cyberx131 發表於 2015-10-12 20:44

邊度講架
你又亂噏嘢啦

你未食藥就快去食啦

都話今年冇分MLC TLC d媒體要傳來傳去傳幾耐

我部粉6S+128係台積電U,但Nand係TLC Sandisk.....

我部粉6S+128係台積電U,但Nand係TLC Sandisk.....
tere 發表於 2015-10-12 20:54

請問用乜app 可以check到MLC定TLC