[測試] 想買6s,6s+ 自用交流區(希望大家多多捧場)

大家可唔可以post 下自己部i6s 有乜問題,用乜CPU+S/N 頭幾個位+大機定細機+16/64/128+Color,MLC 定 SLC,乜 Screen ,
跑分數據,電量.....etc 分享下
多多益善,少少無拘

1.細妹64 SN is C7JQH6A ,check that is N71mAP,係TSMC,Scandisk TLC
2.大銀64 SN is C39F59Y ,check that is N66mAP,係TSMC
3.大妹64 SN is C36QJBN6,check that is N66AP,係3*
4.細妹64 SN is FK1QGAA,check that is N71AP,係3*

(SN check Cpu 未必準,係俾下大家參考only)

我諗住近期買,要買左先可post

剛買細妹64 SN is C7JQH6A ,check that is N71mAP,係TSMC 啩?
遲d 試下 check 埋 MLC/TLC,Screen....etc
跟機係9.01,如JailBreak 用 9.01 or 9.02 好?
希望大家俾下意見

剛買細妹64 SN is C7JQH6A ,check that is N71mAP,係TSMC 啩?
遲d 試下 check 埋 MLC/TLC,Screen....etc
...
no_on888 發表於 2015-10-15 13:01

請問點 CHECK ? 想買大機仲未買到.....

新機行幾日後耗電會正常反,所以唔洗理***定台心,
不過玩3d game點都係食電,但6以後機可食差電2A,所以差反會好快,但到就滿時,又會慢反

目前有幾個問題(大粉64)
1.部份遊戲程式會轉左做英文(就算轉左台灣中文都唔得)
2.有時接電話(在關mon狀態下),拉唔到接聽,實體掣係可按,但接唔到電話
3.按關機掣關mon時,會跳去lock機畫面先再關,目前重啟機會解決,唔知咩問題
(桌面-->按關機掣-->lock 畫面-->熄mon),正常應該係-->(桌面-->按關機掣--->關mon)
4.通知個到無左set同一個app顯示5個,變左有部份app有好多通知係到
5.facebook,背景運作好耐,就算關左還是有背景運作

不過玩3d game點都係食電,但6以後機可食差電2A,所以差 ...
rayad 發表於 2015-10-16 02:24

no.2&5 same problem i

有時接電話(在關mon狀態下),拉唔到接聽,實體掣係可按,但接唔到電話

屋企人部iphone 6(非6s,唔記得ios8點幾)有同樣問題,update左ios8 last version後暫時冇再出現

不過玩3d game點都係食電,但6以後機可食差電2A,所以差 ...
rayad 發表於 2015-10-16 02:24

叉電唔係線性的
0%去30幾%會特別慢 之後會叉好快 但去到80幾又會慢番

解鎖太快,禁一禁睇下個lock screen 時間,諗住向上掃開相機。。。手指一到就解左鎖。。。。個lock screen 好似消失左咁。。。

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

解鎖太快,禁一禁睇下個lock screen 時間,諗住向上掃開相機。。。手指一到就解左鎖。。。。個lock screen  ...
wing1234 發表於 2015-10-16 08:13

用power掣開芒啦,一係唔好用touch ID。