買左部大粉128 + Apple care + 比家人...

先發現... 淨係個apple care+ 已經貴過我用緊果部手機..
size 差唔多... 價錢差十倍... 紅米note 2 vs iphone 6s Plus.

用size計嗎? 咁紅米note1會唔會差得遠

用size計嗎? 咁紅米note1會唔會差得遠
犯人唔得尊 發表於 2015-10-20 00:19

note 2 薄邊似iphone..
速度都有返咁上下.. 當然係冇得比. 但十倍價錢真係幾得人驚.
我自用就真係唔捨得.

iphone 6/6s 最令個人覺得值係粒cpu 有出街玩下game既都feel到android喺Gaming效能暫時都冇得追iphone

先發現... 淨係個apple care+ 已經貴過我用緊果部手機..
size 差唔多... 價錢差十倍... 紅米note 2 vs ipho ...
mcdull 發表於 2015-10-19 23:54

講呢d~
我上年買ip6大金128gb+applecare比女友,都笑佢部手機仲貴過我屋企部電視=_=

你接受到android d速度咪ok
好似木耳買headphone.1千同1萬蚊都聽唔出分別,
咁咪幸福,可以慳返9千
但係我用android好有掉爛部機既衝動
咁咪唔幸福,要晒咁多錢買電話

不如你話係個 iphone 6S 128GB + apple care+ 已經貴過一般公屋住戶幾個月租, 咁咪仲好

size 差唔多... 價錢差十倍... 紅米note 2 vs ipho ...

點解你要買 iphone?

點解你要買 iphone?
ok. 發表於 2015-10-20 09:48

送比家人

講呢d~
我上年買ip6大金128gb+applecare比女友,都笑佢部手機仲貴過我屋企部電視=_= ...
charcsc2000 發表於 2015-10-20 09:12

我仲慘, 我買完比佢 (又係大金128)... 佢話我做乜成日轉手機.. side錢..
我由 nexus 4 -> A860 (二手) -> 紅米Note 2...
三件加埋都唔駛3000...
買Nexus 4 果時佢買note 2.. 我都平一半有多... 唉...