[操作疑難] 新手用iphone6 想問play mkv的方法

唔好意思 新手用iphone6 想問play mkv的方法

試過好多apps都唔得
oplayer km, mx等等
全部都有畫無聲
想問下大家點解決?
唔該哂

回覆 1# yphbenny

試下VidOn Player
有畫無聲係因為AC3版權問題,你要上網搵下"VidOn AC3"
網上有一個FILE,只要放左落去就可以有畫有聲

回覆  yphbenny

試下VidOn Player
有畫無聲係因為AC3版權問題,你要上網搵下"VidOn AC3"
網上有一個FILE ...
ricky828 發表於 2015-10-20 16:32

唔該師兄
我都啱先過檔

未摸得熟啲APP

via HKEPC Reader for Android

nplayer幫到你,dts,ac3都解到

nplayer幫到你,dts,ac3都解到
laughing 發表於 2015-10-20 22:12

$68有點貴wo
如果$8就話即買支持下

其實習慣左android唔洗搞就睇到

VLC 係 free
有冇試過得唔得?

$68有點貴wo
如果$8就話即買支持下

yphbenny 發表於 2015-10-22 18:09

都係果句..用得iphone沒得搞, 一係比錢, 一係轉返android...
從來iphone唔會有免費好野...

都係果句..用得iphone沒得搞, 一係比錢, 一係轉返android...
從來iphone唔會有免費好野... ...
charcsc2000 發表於 2015-10-22 18:44

點解 ios 既 appstore 收入高過 google play 甘多 ...吾係無原因

點解 ios 既 appstore 收入高過 google play 甘多 ...吾係無原因
cyberx131 發表於 2015-10-22 18:52

正常既...個個都唸住免費就搞掂...
個app好快玩完...
其實用得iphone就預左呢d錢要比...
如果唔想比, 更係用返android啦, 大把apk你選擇...

$68有點貴wo
如果$8就話即買支持下

yphbenny 發表於 2015-10-22 18:09

其實68蚊唔係完全個app收哂...
人地都要比版權費....
你唔想煩..自然要比錢, 唔係既話就搵d唔需要dts,ac3既片...