[操作疑難] 求助!iPhone 6Plus 自從9月15日後突然唔識自己Backup。

如題。
已插上電源及連Wi-Fi,但都係唔識自己Backup。
試過插線用MacBook iTunes Backup 每次將近完成時,就話我部iPhone已離線。
上星期約左上去問天才吧,都係無解決方法,叫我用部Windows機續張相Backup。

你部iphone ios8/ios9?
itunes 有冇update 最新ver.?

回覆 2# daniel_lo

iOS 9.1
iTunes 亦已更新到最新。

(Sent from HKEPC iPhone app)

回覆 3# kingtin1

有冇試第2個usb port?

如題。
試過插線用MacBook iTunes Backup 每次將近完成時, ...
kingtin1 發表於 2015-10-28 14:56

Can you do Manual iCloud Backup?

回覆 5# Ksec
不能。永遠停在「正在備份」同埋「正在估計剩餘時間」度⋯⋯

回覆  Ksec
不能。永遠停在「正在備份」同埋「正在估計剩餘時間」度⋯⋯
kingtin1 發表於 2015-10-29 02:03

.............. 試下 iTools, 同 iBackupBot

兩個得 Backup 試下

你 Whatsapp 裏面個 Backup to iCloud Doucument and Setting work 唔 work?

如題。
試過插線用MacBook iTunes Backup 每次將近完成時, ...
kingtin1 發表於 2015-10-28 14:56

你係咪講緊,當每晩插上電源,自動 backup to iCloud?
如果係,呢個情況斷㫁續續發生一個月,由 iOS 9 開始,我覺得係 iCloud 有事,我幾部機都分別成功同唔成功,幾晩先有一次成功。

係有bug ar, 我要張部機先用iTunes backup 再dfu
iCloud 先正常返

你係咪講緊,當每晩插上電源,自動 backup to iCloud?
如果係,呢個情況斷㫁續續發生一個月,由 iOS ...
TimCook 發表於 2015-10-29 10:46

教主, 你有無試過我呢個問題呀?
ICLOUD SHOW有1 GB係BACKUP, 但係又無SHOW邊部機, 所以無得選出來delete?