[操作疑難] iPhone 6s plus Mon 左下角細黑影問題

岩收到 iPhone 6s Plus 但見到 Mon 左下角上少少邊位有個細的黑影,有冇其他機都係咁?我見 mobilex1 都好多人中招,Apple Store D Demo 好多都係咁,只係有D冇咁明顯。

http://www.mobile01.com/topicdet ... p;t=4571448&p=2

我都有咁既問題,應該係QC問題,買左2部,1部有,1部無!
問左Apple可以換,不過AOC買,要得1個星期,放棄左,照有

問左Apple可以換,不過AOC買,要得1個星期,放棄 ...
chinamobile88 發表於 2015-11-1 17:09

我呢幾日開過好多部,大部份 around 80% 都有呢個問題,冇果幾部一係個 case 條 gap 大到可以插入兩張紙,一係就成個 Mon 頂邊位成條發光不均的黑影。

我呢幾日開過好多部,大部份 around 80% 都有呢個問題,冇果幾部一係個 case 條 gap 大到可以插入兩張紙 ...
50144 發表於 2015-11-1 17:16

鄭州工廠品質係甘啦    深圳既 QC 都係越黎越差

富士康管得嚴 就會有工人自殺  是是但但交功課甘做羅

鄭州工廠品質係甘啦    深圳既 QC 都係越黎越差

富士康管得嚴 就會有工人自殺  是是但但交功 ...
cyberx131 發表於 2015-11-1 19:40

已經係深圳富士康出

問左Apple可以換,不過AOC買,要得1個星期,放棄 ...
chinamobile88 發表於 2015-11-1 17:09

最後冇換照用? 我諗緊換唔換好,我以家呢部除了細黑影外其他都好好,冇入塵個外殼又裝的好,無GAP無花。

我果部6s plus 都有咁ge問題 不過問題不大 要用全白色果d圖加上用心去睇先會睇到左下角有d黑影 打機 上網果陣又唔會覺得有

照用+1, 最多落張玻璃胋唔好界到手.

我果部6s plus 都有咁ge問題 不過問題不大 要用全白色果d圖加上用心去睇先會睇到左下角有d黑影 打機 上網果 ...
jason432 發表於 2015-11-1 22:26

係白色或灰色比較顯眼,正常用唔專登留意左下角唔太覺

係白色或灰色比較顯眼,正常用唔專登留意左下角唔太覺
50144 發表於 2015-11-1 23:13

其實基本上係睇你接唔接受到 因為今年d iphone質素差左唔少 好多人開左都見到有黑影 再唔係有其他問題 如死點 入塵等 而且呢d問題我地都解決唔到.....