點樣可以整走呢個 HK Holidays ?

我印象中,好似好多年前 subscribed 過呢個香港假期一次,我而家想整走佢,但我搵咗好耐,都唔知點可以整走佢?有冇人知點做?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

APPS入面搵唔到既野就去設定搵架啦...
咪同刪E貓帳號一樣

APPS入面搵唔到既野就去設定搵架啦...
咪同刪E貓帳號一樣
tuyylihk 發表於 2015-11-18 17:54

就係冇得刪除,完全搵唔倒,可以詳細D嘛?網上搵咗好多,都係教 iOS 8 或之前嘅,當時係有得揀 del,但而家冇咗⋯⋯

我經已知道點解,原來係唔可以整走,呢個 Holidays 係跟住個 Language & Region 轉,只要揀咗地區,佢就會自動轉做嗰區嘅 Holidays,同之前 subscribed 嘅係冇關。

你自己個screenshot show subscribed, 點會同subscribed 嘅係冇關呢?
響帳戶度有無呢?

你自己個screenshot show subscribed, 點會同subscribed 嘅係冇關呢?
響帳戶度有無呢? ...
Cheeseman 發表於 2015-11-19 00:12

冇錯,佢係寫住 subscribed,我開始都係咁諗,以為係自己千年前整落,不過原來佢係跟部機 set 地區而出現。你可以 cap 一吓你部機個圖黎參考一下嘛?你有冇呢個 Holidays?
我啱啱响 Apple Store 度睇過,佢地啲機全部都有,同樣,响 Mail, Contacts, Calendars 度都係冇得 unsubscribe  ⋯⋯

Cheeseman 發表於 2015-11-19 14:57

你用緊呢個 "香港公眾假期" 我有整過,亦成功 delete 咗,但就係我而家講緊嗰個就整唔走。
咁你呢度係咪揀咗 HK SAR ?

我 Mail, Contacts, Calendars 入面,只係得一個 iCloud account,但 Fetch New Data 入面,就有 iCloud 同 Holiday Calendar。

另外,我响 Mac 個 Calendar 度,本來有個一樣嘅 HK Holiday,可以右 click 取消,我取消咗,不過响 iPhone,個 HK Holiday 都依然响度。

IC, 我都係揀咗 HK SAR, 原來我都有你嗰嗰Holiday Calendar.