你地部iPhone 6s/6s plus有無開始氧化/掉漆?

用左兩個月,一直有用官方silicon case, 今日拆開清塵時,發現天線位、sim card位切割位開始氧化,一條條好似蛇型咁嘅痕。
點解iPhone 啲質素都咁差架?

6S冇用套,用左兩個月暫時冇甩色

用左兩個月,一直有用官方silicon case, 今日拆開清塵時,發現天線位、sim card位切割位開始氧化,一條條好 ...
iqq 發表於 2015-11-29 14:48

Can you show the photo ??

用左兩個月,一直有用官方silicon case, 今日拆開清塵時,發現天線位、sim card位切割位開始氧化,一條條好 ...

好正常,第一批趕住出,好多呢D造工問題。之前5都有甩漆問題。

via HKEPC Reader for Android

>蛇型咁嘅痕
好大機會新買時已經有,只不過可能樓主當時無留意,呢d 花痕好常見

同埋除左用軟套/橡膠套,否則其他殼一定會整花部機,iphone 6s 的用料已經好過iphone 6

iphone 6 仲易花

回覆 5# ronan

嗰啲痕唔會係一開始有,因為我買嗰時check得好仔細,同埋個痕好明顯,唔係一般刮痕,而係金屬氧化嘅痕,一條彎彎曲曲咁樣(有玩開金屬模型嘅ching應該知),同埋我係開賣第二日買的,聽人講話要兩個月先會見到氧化效果,所以近一個月先買嘅機應該未咁快出到啲痕,仲聽講話用套會加速氧化,因為啲水氣走唔到,我因為無第二部機所以影唔到相,但我個情況可參考下面個網:http://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=383&t=4618908

6s 用左個幾月, 冇樓主所講的問題

利申: 用緊 devilcase 背貼 (冇包邊框果隻, 邊框同 sim 位附近全冇問題), 有兩個 case, 間中會換下, 間中祼機

第一水AOS 表示一樣掉漆
花到好似用左半年咁
一買就落套,好少拆個套都係咁
補圖

嘩~~~好桃突變到
佢轉左用7000 系鋁金屬好似仲易生銹
IP6S好多問題.......用背貼COVER會唔會咁咁易氧化?

第一水AOS 表示一樣掉漆
花到好似用左半年咁
一買就落套,好少拆個套都係咁
補圖
...
leslieng509 發表於 2015-12-3 00:00

我個情況同你差唔多, 我係大灰64GB