誤刪icloud通訊錄後不能回復

唔小心刪左同步通訊錄,唔見晒啲聯絡人。
在icloud設定裡面先關閉聯絡人,之後再重新打開,都唔可以重新同步。
係電腦登錄icloud,見得返通訊錄,就係無法同步落電話

再係電腦icloud設定果度,回復通訊錄都唔得。
請問仲可以點做?

如果icloud仲見到應該冇事掛,我有次係都咁,係街度d電話次序亂晒,關左同步再開都唔出返黎,係街度3-4個鐘先慢慢爆返出黎,最後估個原因係有裝芝麻來電,太多電話

會唔會係icloud 到 匯出個聯絡人先安全d呢?
最少有咩問題都仲有得匯入番

如果icloud仲見到應該冇事掛,我有次係都咁,係街度d電話次序亂晒,關左同步再開都唔出返黎,係街度3-4個鐘先慢 ...
yuen88 發表於 2015-12-15 16:36

宜家仲未出返來。見開左通訊錄,佢寫會同電話通訊錄合併,但都係冇反應

會唔會係icloud 到 匯出個聯絡人先安全d呢?
最少有咩問題都仲有得匯入番
金比 發表於 2015-12-15 17:08

可唔可以講下詳細步驟?匯出之後係埋可以匯入iphone?

可唔可以講下詳細步驟?匯出之後係埋可以匯入iphone?
b589530 發表於 2015-12-17 22:53

登入 ICLOUD
聯絡資料
左下角有個 設定ICON
有個匯出 vCard
之後就可以save係電腦到
但匯入應該都係經番icloud
有冇直接匯入 iphone 就唔太清楚

最快係響最近一次同電腦端備份拎返
之後再同gmail同步
icloud近月不太可靠,雲端同步表現較為呆滯

最快係響最近一次同電腦端備份拎返
之後再同gmail同步
icloud近月不太可靠,雲端同步表現較為呆滯 ...
tszyan29 發表於 2015-12-18 02:33

唉,冇同步落電腦

登入 ICLOUD
聯絡資料
左下角有個 設定ICON
有個匯出 vCard
之後就可以save係電腦到
但匯入應該都係經番 ...
金比 發表於 2015-12-17 23:30

撳輸出,但完全冇反應,冇問我要SAVE係邊

撳輸出,但完全冇反應,冇問我要SAVE係邊
b589530 發表於 2015-12-18 10:39