[操作疑難] 6s plus 左上角入塵???

拎去apple 會唔會整??? 用左一個月就入塵 白色底好覺

上網D人話設計問題... 換左機都會入...

你果部好可能係番PACK機, 有人用左一排入左你買果時唔知啫
BTW你攞去天才吧佢會叫你去銀城度攪...不過果度出左名9整/換番修機比你

所以你打定輸數一係無得整...一係換番部番修機比你

你果部好可能係番PACK機, 有人用左一排入左你買果時唔知啫
BTW你攞去天才吧佢會叫你去銀城度攪...不過果度 ...
kingleo666 發表於 2015-12-15 16:21

有問題就係REPACK機? 真搞笑, 你EXPECT 部部IP都係100%完美先出廠 ?

唔知就唔好亂UP, 如果部機係APPLE度買, 有問題genius bar點會唔肯同你整? 仲要耍你去銀城

MON入塵/有光死點APPLE絕對肯整, 換MON OR 換SERVICE UNIT俾你, 睇情況

睇黎約到天才再算

有問題就係REPACK機? 真搞笑, 你EXPECT 部部IP都係100%完美先出廠 ?

唔知就唔好亂UP, 如果部機係APPLE度 ...
Voodoo-3 發表於 2015-12-15 18:33

比咁多錢買部咁有品質既機, 你真係識講部部IP都唔可以係100% OK
搵你做QC實幫公司省好多!
係APPLE STORE買機比人耍去銀城都唔係第1次, 你搵番D舊POST啦, 我9UP>?

比咁多錢買部咁有品質既機, 你真係識講部部IP都唔可以係100% OK
搵你做QC實幫公司省好多!
係APPLE STORE ...
kingleo666 發表於 2015-12-15 23:34

如果搵你做QC, 一粒塵/一點花/一點瑕疵都要reject部機,整10部出黎都未必有1部pass到,
流水線大量生產既產品,我唔認為有廠可以做到所有貨都100%完美先出廠

Genius Bar 拒絕保修,通常係部機內部有改動過/有非原廠零件/check唔到部機serial no. or imei,
或者部機所謂既問題根本係吹毛求疵

我部ip5有一粒死點,apple都換左部service unit 俾我

回覆 4# Voodoo-3

試過係換SERVICE UNIT, 但開心使用冇問題

如果搵你做QC, 一粒塵/一點花/一點瑕疵都要reject部機,整10部出黎都未必有1部pass到,
流水線大量生 ...
Voodoo-3 發表於 2015-12-16 12:29

所以呢D野根本就要係買機果時CHECK......CHECK唔到之後發現有問題關人9事
我買野一般都會check曬野先比錢......我就係話樓主買之前無check清楚先買
而家發現問題真係幫唔到你

所以呢D野根本就要係買機果時CHECK......CHECK唔到之後發現有問題關人9事
我買野一般都會check曬野 ...
kingleo666 發表於 2015-12-16 22:27

呢位人兄果然精明, 識得 check 晒野先比錢.
借問聲有邊間 apple store 可以先 check 機後比錢??