[操作疑難] 有冇人覺得IOS 9.2.1用電快左?唔打機,淨係上網咁計

你地有冇人係咁???

你地有冇人係咁???
krispc 發表於 2016-1-21 20:10

由 IOS 出世到而家  每個版都出現問題  係吾會有解決方法 你就自己改變用法 或者買 plus 版...

Apple 每年只係用心 專注 造薄 iphone  電池一定要縮水 耳機口都話無

由 IOS 出世到而家  每個版都出現問題  係吾會有解決方法 你就自己改變用法 或者買 plus 版...

...
cyberx131 發表於 2016-1-21 21:13

不過我覺得

XX話好食電
YY話好食電

其實真係好視乎XX同YY 點用,大家習慣都唔同

你地有冇人係咁???
krispc 發表於 2016-1-21 20:10

我果部係,一日得返73% 電,同iphone 5s 一樣,但以前好似一日仲有80% 電

因為我部係samsung cpu, 以為係samsung 問題,原來係ios 問題

回復 4 #ronan

師兄一日用咁多電點算

係唔係經常要帶尿袋

回復 ronan

師兄一日用咁多電點算  

係唔係經常要帶尿袋
normalyan 發表於 2016-1-21 22:33

我依家部iphone 6s 一日得返73% ,所以可以兩日先叉一次電,但如果返大陸旅行,長時間上網,以前用iphone 5s 時,一日要叉兩次電

我部6s(台積)上左9.2.1耗電少左,之前9.2打機或者放wifi就倒水,依家好慳電

我部6s(台積)上左9.2.1耗電少左,之前9.2打機或者放wifi就倒水,依家好慳電
Man@MFHK 發表於 2016-1-22 01:54

我都覺得慳電左

而家去到11%自動熄機.....電量顯示跟新完有問題

每次有新 IOS, 永遠有人講/問/話用電快左, 寫個個唔厭, 睇個個都嫌煩啦