今晚發覺老虎部 i6+ 平放時变左搖搖板, 之前買左Applecare+

俾錢有冇得換 service unit ?

去 apple store (今晚試過 book 唔倒) ?
or 維修中心 ?

Thanks.
之前 CMHK 出的。

Walkin,俾錢換SU好易即日幫到你搞,但你部機要著到機天才先肯招呼你,唔係就麻煩上銀城俾多$752換($2568 vs $3320)。

Walkin,俾錢換SU好易即日幫到你搞,但你部機要著到機天才先肯招呼你,唔係就麻煩上銀城俾多$752換($2568 v ...
Man@MFHK 發表於 2016-1-28 16:41

已經 買左 apple care+, 請問如何計 $2568

佢 已經 買左 apple care+, 請問如何計 $2568
aleck_choi 發表於 2016-1-28 17:00

係喎睇漏左,咁直接上銀城搞,唔好晒時間去搵天才,我早排先問過天才話外面買既機買左AP+係直接去銀城搞。

係喎睇漏左,咁直接上銀城搞,唔好晒時間去搵天才,我早排先問過天才話外面買既機買左AP+係直接去銀城搞。 ...
Man@MFHK 發表於 2016-1-28 17:13

會唔會唔著機??? 著機應該得架WO

會唔會唔著機??? 著機應該得架WO
DanielHO 發表於 2016-1-28 23:40

只要有買 apple care+, 就算成部機爛灑, 斷開幾舊 (當然唔會著機啦), 都可以換番新機, 當然係要比小小錢啦

只要有買 apple care+, 就算成部機爛灑, 斷開幾舊 (當然唔會著機啦), 都可以換番新機, 當然係要比小小錢 ...
aleck_choi 發表於 2016-1-30 11:19

如果鋸開10等份都得?

Tried a few days still cannot make appointment to ANY genius bar, this morning just walk in Festive walk, met a nice staff, let me change a service unit(Finally) without re-make appointment. (beginning he said I supposed need to drop it to Shi-Fu for checking and re-make appointment. )

s.u.:
tiny scratch on top (I dont care),
a bit yellow tint screen (my wife said ok),
speaker little bit 拆 , same problem as 6s I guess (my wife said she dont care as long as she have her phone back to use. )
Done.

迫你在 Apple 維修!官方確認第三方維修的 iPhone 會被「遙控變磚」
http://3c.technews.tw/2016/02/08/3rd-party-repair-iphone-bricked/

Still recommend use Apple's original repair service.