買 iphone SE, Apple Store vs Smartone vs 連鎖店...?

剛問過 Smartone 店,
SE  就算只買機(不連 Plan)都有貨(雖然不擔保所有顏色都有貨)
$42xx
可用信用卡,但就冇任何信用卡優惠。

反而連鎖店,雖然話有信用卡優惠到 4/30,
但又標高了價 $46xx, 變左減埋優惠都仲要貴過 Smartone.

而 Apple Store (官方標價== ?)
又好似話未有貨?

如果價錢差唔多,Apple Store  如有壞包換機是否始終比其他2地方買
比較好?

好唔好係睇你個人認定,點答你者

但14日內確實係無條件退錢(除非你整到佢碎唒啦)
就算係花左都照可以換
記得係去實體店唔係ONLINE STORE

好唔好係睇你個人認定,點答你者

但14日內確實係無條件退錢(除非你整到佢碎唒啦)
就算係花左都 ...
tuyylihk 發表於 2016-4-20 23:49

我以為 Smartone 冇得換,哈,
應該差唔太多。。。

Apple Store better

Apple Store better
An17d 發表於 2016-4-21 03:11

wait a little for Apple Store......

Apple Store la

我以為 Smartone 冇得換,哈,
應該差唔太多。。。
red_devil 發表於 2016-4-21 01:31

No,去電訊商真係冇得任換

No,去電訊商真係冇得任換
tuyylihk 發表於 2016-4-21 09:08

謝提示,

甘真係要考慮。。。。。

回覆 3# red_devil

如無記錯,剩係smartxxe買既機apple store唔會受理,因為冇交保護費

https://support.apple.com/zh-hk/iphone/repair/service

親自送修

如果需要將您向 Apple、Apple 優質經銷商、3 Hong Kong、1O1O、CSL 或中國移動購買的 iPhone 送修,請聯絡 Apple。如果您是向香港的其他電信業者購買 iPhone,請聯絡您的電信業者。請務必記得您的 Apple ID 及密碼。

回覆  red_devil

如無記錯,剩係smartxxe買既機apple store唔會受理,因為冇交保護費

親自送 ...
隼人 發表於 2016-4-21 10:27

即係 smartxxe 買機冇保養?