[配件] 想淘充到電既lightning線。

想淘幾條淨充電用既lightning線,
係ios7/9既機用,要食到2.4A
有冇咩推薦?
小米果條掂唔掂?

小米食唔食到2.4A就唔知, 不過買左三條用左一年都冇事當賺左.

小米果條香港米家有賣

想淘幾條淨充電用既lightning線,
係ios7/9既機用,要食到2.4A
有冇咩推薦?
小米果條掂唔掂? ...
戀人未滿 發表於 2016-5-3 02:35

唔好玩...IPHONE唔可能食到2.4A...

there is no stock for mi lighting cable

香港買嗰啲,話明支持2.4a既都未試過有一條得,用ipad air2牛,最巴閉就係用ipad air2既牛同線,可以去到2.2a,iphone都一樣去唔到2.x以上。

香港買嗰啲,話明支持2.4a既都未試過有一條得,用ipad air2牛,最巴閉就係用ipad air2既牛同線,可以去到2. ...
momo4321 發表於 2016-5-3 18:53

基本上係IPHONE問題....佢係隻火和部機已經SET左死左...
唔係話求其買條線就用到...

香港買嗰啲,話明支持2.4a既都未試過有一條得,用ipad air2牛,最巴閉就係用ipad air2既牛同線,可以去到2. ...
momo4321 發表於 2016-5-3 18:53

iPad Air 2都食唔到2.4A
iPad Pro先得
不過通常唔會100% full load隻牛, 因為咁好易死

基本上係IPHONE問題....佢係隻火和部機已經SET左死左...
唔係話求其買條線就用到... ...
charcsc2000 發表於 2016-5-4 11:43

冇錯,所以而家都唔追求幾多a,反正都係絕大多數瞓覺時差,(不過,好老實,呢排部機既電池性能弱咗,以前自己點用都好,一定可以番到屋企都仲有3X-4X,所以臨瞓先差,但而家一用耐咗,晚上再出街前就會要再差電先敢出街,否則要就住嚟用,已一年機)瞓醒自然差完,都唔理得佢幾多a了。

iPad Air 2都食唔到2.4A
iPad Pro先得
不過通常唔會100% full load隻牛, 因為咁好易死 ...
KinChungE 發表於 2016-5-4 13:54

係,而家都唔玩呢啲嘢了,好老實,人地set完啲嘢出嚟,點解要咁,應該有啲原因,無謂自己去搞大佢,夾硬嚟,冇好處,發覺用ipad air2原裝牛同線來充air2,有時都幾熱,冇人時都有點擔心。