用小米電插iphone6 出唔到2a係咪正常?

用緊小米10400電,明明output 最大可以出2a,但用原裝lightninig線都係得1a到,係咪正常?係咪只有用ipad 插頭插iphone6 先可以用到最大2a? thx 各位

用緊小米10400電,明明output 最大可以出2a,但用原裝lightninig線都係得1a到,係咪正常?係咪只有用ipad  ...
miracle23 發表於 2016-6-30 20:08

正常,要用apple個10w以上火牛先可以有2a~
根本係apple問題~

正常,要用apple個10w以上火牛先可以有2a~
根本係apple問題~
charcsc2000 發表於 2016-6-30 23:09

唔該師兄!仲以為iphone 開始support 2a,只要有output 2a既移動電源都得,點知只係比ipad 個火牛插頭先得!有d失望...

各位可唔可以咁講如果我買個尿袋只係比iphone6用,咁output 係1a或2a都冇分別只係會1a輸出?定係出邊有d充得快d既靚尿袋?thx

你個尿袋肯定充電出得1A? 咁你要檢查下系咪買左假貨
蘋果電量80%以下都會快充平均去到1.5A -1.7A
線或者尿袋好多人假貨當真野都唔識分

你個尿袋肯定充電出得1A? 咁你要檢查下系咪買左假貨
蘋果電量80%以下都會快充平均去到1.5A -1.7A
線 ...
zero2001053 發表於 2016-7-1 14:45

唔係話用尿袋既話iphone6 一律只係充到1A咩?

唔係話用尿袋既話iphone6 一律只係充到1A咩?
miracle23 發表於 2016-7-4 23:29

我放係公司另一個尿袋可以output 高amp過小米,小米呢隻一萬已算好了,佢隻5000薄電聲稱出到2Amp但其實唔得,Vdrop又好嚴重

我放係公司另一個尿袋可以output 高amp過小米,小米呢隻一萬已算好了,佢隻5000薄電聲稱出到2Amp但 ...
E-Bass 發表於 2016-7-6 11:11

上面張相我係充緊6X%電既i6S+

上面張相我係充緊6X%電既i6S+
E-Bass 發表於 2016-7-6 11:12

+可以最多上到近1.8A
非plus iphone 係1A, 乜火牛/線/尿袋都一樣

+可以最多上到近1.8A
非plus iphone 係1A, 乜火牛/線/尿袋都一樣
fatau 發表於 2016-7-6 11:33

多謝樓主師兄,我知android 機可以上到1A-2A,但想知iphone得唔得。
非?即係無論咩野尿袋,iphone只可以插到1A?