[操作疑難] 其實6s係咪都有翻新機?

部機被人插了竹蜻蜓(手機風扇)
要攞去Apple 店整,應該底板壞左
但又好驚比翻新機

肯同你"免費"整先算。
(人為)
仲怕人地"翻新機"~?
你部二手機俾人整,唔通俾部全新機你咩!?

肯同你"免費"整先算。
(人為)
仲怕人地"翻新機"~?
你部二手機俾人整,唔通俾部全新機你咩!? ...
holymoon 發表於 2016-7-4 00:15

係iphone 先有事,android 又無事...
果粉d態度真係好討厭,我敢肯定check 吾到係人為,因我係其他forum 都有人換到
你根本有答我問題,問非所答

6s出咗咁耐肯定有翻新機,冇得換零件解決就一定換翻新機俾你
假如你唔想要翻新機,咁就留返部磚機囉

btw,呢件事好明顯係人為,只係genius未必check得到啫
假如呢個區回覆就一定係果粉的話,樓主都係過返去android區問啦

部機被人插了竹蜻蜓(手機風扇)
要攞去Apple 店整,應該底板壞左
但又好驚比翻新機 ...
no_on888 發表於 2016-7-3 22:48

6s出咗咁耐,肯定有翻新機。

翻新機其實有咩問題?我唔明點解有人介意

6s出咗咁耐,肯定有翻新機。
亞超 發表於 2016-7-4 07:25

thank,有翻新機冇所謂,但我似無左LL 代號
咁依家用左乜代號?

thank,有翻新機冇所謂,但我似有左LL 代號
咁依家用左乜代號?
no_on888 發表於 2016-7-4 08:20

我不知用左乜代號?個部機是我大陸電池廠方的人員。

換機預左係翻新機,驚就唔好換。

換機預左係翻新機,驚就唔好換。
stta800 發表於 2016-7-4 13:13

已在沙田換了機,電無事係底板問題,型號上無LL字樣
居然係ios9.1 ,藍精靈話可以幫我up 去iOS 9.3.2
我話唔洗(終於可JB 返部6s)
但部機變左做*** cpu..,感覺像食電左同慢咗