[操作疑難] iPhone 6 Backup唔到 (fixed)

iPhone 6 TLC事件相隔年幾, 有冇師兄中伏??
小弟用緊iPhone 6 64GB, 最近開始成日黑mon同彈app,
想去iTunes Backup D野都Backup唔到,
搵天才就一定會去嫁啦,
但事前仲有咩方法backup返入面D野先??

fixed, 見#7

我覺得樓主既問題唔似TLC問題
可以試下用iPhone Explorer/iFunBox等, 用USB抄起相/video
其他野就靠iCloud同步backup

呢D野5S個陣已經有案例啦....
關TLC咩事

關TLC咩事
tuyylihk 發表於 2016-7-11 09:16

可以試下用iPhone Explorer/iFunBox等, 用USB抄起相/video
其他野就靠iCloud ...
KinChungE 發表於 2016-7-11 09:05

佢覺得關咪關囉⋯⋯

沒機用一世...一定要定時backup...
問題持續既話, 請試下重設所有設定...

相, 用itools 過, 10G都係一陣走哂,
contact+APPS 上左iCloud (日日自動化)
你再有$, 買多10G space, 真係相都可以上埋雲, 即係死機最多無左一日野////

其他野就靠iCloud ...
KinChungE 發表於 2016-7-11 09:05

關TLC咩事
tuyylihk 發表於 2016-7-11 09:16

佢覺得關咪關囉⋯⋯
mygirls 發表於 2016-7-11 10:54

隔左一日先上黎, 搵左個做藍精靈既fd問佢都覺得唔關事 ,
佢叫我蚊左張SIM再reboot後試一次, 點知真係得左
改一改返個topic唔好誤導人先

年幾前,實牙實齒話 TLC 一定會好快死嗰幾個會員,唔知今日佢地仲响唔响度呢?