欲入手iPhone作Apple Pay

為咗用Apple Pay, 我想轉用iPhone, 曾考慮以下方法
1) iPhone 5 + Apple Watch
2) iPhone 5S + Apple Watch
3) iPhone SE

1)或2) 喺二手嘅場合下, 應該可以二千幾搞掂(視乎新舊狀況)
但小弟唔帶smart watch

所以只考慮3), 正價$3488
C_SL 照價減$200
S_marTone 附爆芒換新
衛_訊 東亞卡減 $150
豐_澤 恒生卡減 ($110+$80)=$190
百_老匯匯豐唔夠數冇減

有冇ching知道有其他地方平過C_SL嘅$3288?

基本上你只有SE可選擇, 根據APPLE網頁, PAY只support 6系同SE

update: SORRY, 睇得唔清楚, 配watch的話可用5

要留意,APPLE PAY係可以支援APP PAY同網店購物,如要用盡所有APPLE PAY功能則一定要用6系同SE,手錶只支援實體店

我上星期買6s+(齋機) smartone平500
se印象中都有平, 但唔sure平幾多

為咗用Apple Pay, 我想轉用iPhone, 曾考慮以下方法
1) iPhone 5 + Apple Watch
2) iPhone 5S + Apple Watc ...
mystaka 發表於 2016-7-20 10:43

iPhone 5 + iPhone 5S都冇NFC點用Apple Pay

iPhone 5 + iPhone 5S都冇NFC點用Apple Pay
sui 發表於 2016-7-20 11:36

+ apple watch 先得

回覆 5# sui

靠APPLE WATCH

回覆  sui

靠APPLE WATCH
斯卡X 發表於 2016-7-20 11:42

apple watch要入密碼先完成交易
比較冇咁方便
用iphone最方便
touch id

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

回覆 8# andylo

NO! APPLE WATCH 帶上手那一下才要密碼

只要你不除落黎

一天內都不用密碼

回覆  andylo

NO! APPLE WATCH 帶上手那一下才要密碼

只要你不除落黎

一天內都不用密碼 ...
斯卡X 發表於 2016-7-20 11:48

對