請問apple 網上用信用卡買iphone會否收oversea fee?

上網見人話買app,好多人話有D卡收會收oversea fee
我怕買iphone一樣會收
如果計$6388,海外簽賬 0.8%,都要收50蚊左右.....

上網見人話買app,好多人話有D卡收會收oversea fee
我怕買iphone一樣會收
如果計$6388,海外簽賬 0.8%,都要收 ...
devilbox 發表於 2016-8-3 17:28

點會收...係apple香港買野沒charge fee..

點會收...係apple香港買野沒charge fee..
charcsc2000 發表於 2016-8-3 17:30

咁都放心D
  因為見好多人買app 會當海外簽賬,話apple 結算銀行係盧森堡,所以擔心買iphone都當oversea

Oversea App Store 買app / in-app purchase 就梗係收charge
大把人用円買石玩game

Oversea App Store 買app / in-app purchase 就梗係收charge
大把人用円買石玩game
Once 發表於 2016-8-3 18:36

我係指 ,好多人用香港app store 買 app, 會收oversea charge

咁都放心D
  因為見好多人買app 會當海外簽賬,話apple 結算銀行係盧森堡,所以擔心買iphone都當oversea ...
devilbox 發表於 2016-8-3 17:38

沒可能吧,我成日買野,都唔見收~
咁多ching用黎抄ip,佢收既話真係嘈到拆天~

我係指 ,好多人用香港app store 買 app, 會收oversea charge
devilbox 發表於 2016-8-3 21:25

好多? 有冇source?
用左5,6年未試過收charge, $8就收$8, $15就$15。

好多? 有冇source?
用左5,6年未試過收charge, $8就收$8, $15就$15。
隼人 發表於 2016-8-3 23:44

廢事post  其他論壇link
你search (apple store 海外簽賬)

沒可能吧,我成日買野,都唔見收~
咁多ching用黎抄ip,佢收既話真係嘈到拆天~ ...
charcsc2000 發表於 2016-8-3 22:33

咁又係,咁我放心了

廢事post  其他論壇link
你search (apple store 海外簽賬)
devilbox 發表於 2016-8-3 23:47

9版result得3條thread講,一條2008一條2012…咁叫好多