值唔值俾多 $1000 升 7+

除左電多左, 畫面大左, 多左 1G RAM, 有雙鏡

缺點, 重左, 解像度高左, 即係食電多左.

唔知會唔會好似 6 定 6S 咁. PLUS 係窒過 4.7.

而家仲有冇改善 ?

因為 IR 開極都只係開 細7.
HSBC 只係去到 22號, AOS 都未必過你數.....

冇左平300, 又唔駛出了....

唔知會唔會好似 6  ...
bobopig 發表於 2016-9-13 14:09

7+ 主力  雙鏡 你需要它就+1000
Here Are the First Real-World iPhone 7 Plus Photos: NFL and US Open
http://petapixel.com/2016/09/12/ ... photos-nfl-us-open/

值喎,我都細機升大機。

via HKEPC Reader for Android

唔知會唔會好似 6  ...
bobopig 發表於 2016-9-13 14:09

已經夠理由比多一千啦

寧願用大d 7+有雙鏡多1gb
ip7 不如用返 ip6
想睇埋實機個 home key 好唔好襟先
唔係下代先換

利申:未決定

已經夠理由比多一千啦
野野夜孩子 發表於 2016-9-13 14:31

我都明. 但 IR 係咁開細唔開大.....如果我買到細7 減300. 買 + 就冇得減 ( 因為趕唔切 22/09 買到大)
咁就係爭 1300...

寧願用大d 7+有雙鏡多1gb
ip7 不如用返 ip6
想睇埋實機個 home key 好唔好襟先
唔係下代先換

利申:未決定 ...
expedia 發表於 2016-9-13 15:03

我最想知隻鏡同單鏡, 影出黎效果爭幾遠, 但 + 好似一出雙鏡都冇野玩, 要等更新先有......

我用6P反而想用回細機
起碼可單手用到先

我都明. 但 IR 係咁開細唔開大.....如果我買到細7 減300. 買 + 就冇得減 ( 因為趕唔切 22/09 買到大 ...
bobopig 發表於 2016-9-13 15:31

因為趕唔切 22/09 買到大???
你指hdbc回贈?
先入手5500 gift card

我用6P反而想用回細機
起碼可單手用到先
shal 發表於 2016-9-13 15:57

iphone se 其實幾正