[教學] iPhone 7/7+ - 防黃MON教學

1. 打開「設定」,選擇「顯示器與亮度」
2. 開啟「Night Shift」功能。
3. 時間設定選擇由上午12:00至上午12:00
4. 再係色溫拉到「較冷」。

顯示器會明顯再冷白d

懶人包,睇唔明#1,可以跟住做#2,包你白過6S。 

1. 打開「設定」-->「顯示器與亮度」
2. 點擊「Night Shift」
3. 將「手動啟用至明日」變做開啟。
4. 係「色溫」拉到「較冷」。
5. 按「HOME」鍵,退出到主畫面。
6. 完成,畫面將會長期KEEP住你想要的白/黃。

Apple 出d唔黃既mon咁難咩
代代都係咁

個 mon 本身黃就係黃,咁 set 係自己呃自己

killercheung 發表於 2016-9-19 17:36

軟件問題,佢有得比你較,你仲想點??
有D人鐘意黃,有D人鐘意藍,點照顧全部用家??

killercheung 發表於 2016-9-19 17:36

咁monitor calibration係咪自己呃自己?

回覆 6# 隼人

如果 apple 本身有做好色準,根本唔會同一個 setting 唔同機相差咁大
而且手機唔同pc  mon ,冇人預買部 iPhone 返來要cal mon   

回覆  隼人

如果 apple 本身有做好色準,根本唔會同一個 setting 唔同機相差咁大
而且手機唔同pc  mon , ...
killercheung 發表於 2016-9-19 17:49

冇人預買電話黎cal...你叫d an俠情何以堪 

冇人預買電話黎cal...你叫d an俠情何以堪 
隼人 發表於 2016-9-19 18:01

佢地對電話的要求不是凡人可以理解

Displaymate 話iphone 7 隻色先係準.....