用左iphone7 10幾日後 都係轉回6s

用起上黎完全無分別
但最衰無得 充住電用耳筒 所以轉回了6s

用起上黎完全無分別
但最衰無得 充住電用耳筒 所以轉回了6s
birdycarryme 發表於 2016-10-9 10:58

同埋 ip7 粒 home 制怪怪地,唔慣
都係6s好

同埋 ip7 粒 home 制怪怪地,唔慣
都係6s好
Shindoi 發表於 2016-10-9 14:04

絕對係。。。。

廣告都賣過啦,咪就係有呢啲唔同囉
證明樓主唔係真果粉

去過豐x玩過,粒home鍵真係唔慣感覺唔太好。

去過豐x玩過,粒home鍵真係唔慣感覺唔太好。
197810 發表於 2016-10-9 21:57

ip7 粒home 制好用到不得了

尤其ios 10 個按home 解鎖,跟本係為ip7 而設

6s 個粒禁得多會kick 會唔順

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

6s 個粒禁得多會kick  ...
wing1234 發表於 2016-10-10 00:48

ios10 事事都要按 home 制  加快物理home制易壞呀

ios10 事事都要按 home 制  加快物理home制易壞呀
cyberx131 發表於 2016-10-10 01:41

6s 個粒禁得多會kick  ...
wing1234 發表於 2016-10-10 00:48

其實IOS10 unlock,可以set 唔洗click home 制架.......

其實IOS10 unlock,可以set 唔洗click home 制架.......
PMLung 發表於 2016-10-10 01:51

Display & Brightness > Raise to Wake = enable
Accessibility > Home Button > Rest Finger to Open = enable
拎起電話,掂一掂指紋解鎖就OK,跟本不用click

Display & Brightness > Raise to Wake = enable
Accessibility > Home Button > Rest Finger to Open =  ...
Arisa 發表於 2016-10-10 03:02

x2
iso10 + ip7 個新touch id 基本上掂一下1秒都不用就解左鎖了

另個new home 手感比我用ip6p好n倍

申利:ip6p to ip7p