請教下 , 跌左IPHONE 又唔想人用到部機要點做 ?

鎖曬 雙種密碼 I7細機一部 , 唔知巴士趺左定比人爬左 ,
打左一次電話通左一陣就CUT左 , 應該抽左卡了 , 一來唔想比人用,
二來感覺太唔值 , 天係唔公平的 , 我汗過IPHONE都等人打過來還過一次 ,
居然........ , 算了 , 求指教

鎖曬 雙種密碼 I7細機一部 , 唔知巴士趺左定比人爬左 ,
打左一次電話通左一陣就CUT左 , 應該抽左卡了 , 一 ...
netmen 發表於 2016-10-15 01:18

如在 iCloud 內有 enable "Find my iPhone", 對方要有你 Apple ID 先可解開. 對方應該不能用另一 Apple ID使用.

本身FIND MY IPHONE係好

但道高一丈魔高一尺

之後你會不停收到假EMAIL/假SMS 去呃你APPLE ID

find my phone lock 機

呤買單去找apple幫忙lock 機

本身FIND MY IPHONE係好

但道高一丈魔高一尺

之後你會不停收到假EMAIL/假SMS 去呃你APPLE ID ...
斯卡X 發表於 2016-10-15 11:09

呢招高喎, 完全沒有想過

呢招高喎, 完全沒有想過
meimei2010 發表於 2016-10-15 12:40

因為會有個 iCloud unlock popup 要你 Login
果到會顯示你 email address

因為會有個 iCloud unlock popup 要你 Login
expedia 發表於 2016-10-15 15:26

謝謝提醒. 又識多一樣野

回覆 3# 斯卡X

真? 真係會?

expedia 發表於 2016-10-15 15:26

呢個畫應該無完整顯示部iPhone 的Apple ID.