香港買嘅iphone 7是否全網通嗎?

如果唔係,是支援那間電訊商?
thx

1.NO

2. CHINA MOBILE/CHINA UNICOM ONLY

如果唔係,是支援那間電訊商?
thx
man05 發表於 2016-10-19 21:36

港版吾係 全網通 ,   吾支持 CDMA   ,     即係用吾到 中國電信 既卡 , 只可用 中國移動 同 中國聯通

澳門版就係全網通 , 支持 中國移動 中國聯通 中國電信 網絡  ,  己俾大陸佬瘋搶斷哂 PLUS 版

港版吾係 全網通 ,   吾支持 CDMA   ,     即係用吾到 中國電信 既卡 , 只可用 中國移動 同 中國聯 ...
cyberx131 發表於 2016-10-20 21:30

日本版都好似係,仲好像多左粒chipset 添

日本版都好似係,仲好像多左粒chipset 添
no_on888 發表於 2016-10-21 16:08

日版  iPhone 7 型号为 A1779,iPhone 7 Plus型号为A1785  係日本獨佔專門 iphone

因為支持 日本 FeliCa  支付方式  就係你所講 chipset

日版  iPhone 7 型号为 A1779,iPhone 7 Plus型号为A1785  係日本獨佔專門 iphone

因為支持 日本 F ...
cyberx131 發表於 2016-10-21 17:55

咁日版係咪全網通?

係唔係全網通反而用慢的 intel chip ?

咁日版係咪全網通?
熱血青年 發表於 2016-10-21 18:10

日版係全網通  加左粒chip 用黎支持 日本 FeliCa 支付方案

係唔係全網通反而用慢的 intel chip ?
kaxman 發表於 2016-10-21 18:46

根本高通就係流動通訊皇者 , 手握七成專利, 加上甘多年網絡經驗 , intel 係佢面前 ,只係小角色

當然唔係