ip7 ram 比ip7+少1GB

請問ip7 ram 比ip7+少1GB有無影響運作.
ip7 係唔係比ip7+慢少少?

請問ip7 ram 比ip7+少1GB有無影響運作.
ip7 係唔係比ip7+慢少少?
acban 發表於 2016-10-24 11:29

當你第一次 run  好多 app 發現吾到優勢

再次run 之前打開過 app  得2g ram iphone7 就要 reload...7plus 就吾駛

當你第一次 run  好多 app 發現吾到優勢

再次run 之前打開過 app  得2g ram iphone7 就要 relo ...
cyberx131 發表於 2016-10-24 18:22

之前我用6 plus,
現在用7 plus,
個死人facebook, 好似起我放低一陣, 再打開返, 都係重新reload!!

之前我用6 plus,
現在用7 plus,
個死人facebook, 好似起我放低一陣, 再打開返, 都係重新reload!! ...
黑面人 發表於 2016-10-25 10:17

facebook本來就係寫得垃圾,食RAM無止境
至少要加到好似電腦咁多Ram先頂得佢順...

實際上reload多數都係apps本身記憶體管理唔好多於唔夠ram

我感覺唔到分別

facebook本來就係寫得垃圾,食RAM無止境
至少要加到好似電腦咁多Ram先頂得佢順...

實際上reload多數都係ap ...
tuyylihk 發表於 2016-10-25 10:19

FB app 出哂名係閃退之王  你就算有 16G ram 都吾夠佢食

九成以上 ios app 都係管理記憶體不善  多 1G ram 始終少 reload 情況好多