由android轉會iphone - whatsapp chat history transfer?

咁多年了, 原來仲未有官方方法 可以由android transfer chat history 去 iphone?

只可以用個第3方付費軟件?

出左官方  甘第三方付費軟件食西北風  商業利益 你中有我 我中有你

我唔明 chat history 有幾咁重要一定要backup,真係重要既野我一定會另外做backup

我唔明 chat history 有幾咁重要一定要backup,真係重要既野我一定會另外做backup
iReserve 發表於 2016-11-5 19:36

唔明你講乜. 樓主就係因為覺得history 重要先問, 點樣另外做backup ? Android backup 完 Apple 開得到?

你咪當backuptrans係官方野囉,枱底下應該有分錢既,官方唔想用自己名出個收錢程式,驚比人小。又唔想免費比你地用,咪借第三方收錢囉(純9up)

via HKEPC Reader for Android

唔明你講乜. 樓主就係因為覺得history 重要先問, 點樣另外做backup ? Android backup 完 Apple 開得到? ...
上水首富 發表於 2016-11-5 20:20

exactly

chat history 係雙方白紙黑字的証明

無可改變, 所以十分重要.

iReserve 發表於 2016-11-5 19:36

Chat history 重唔重要, 就因人而異。我我自己就鐘意保存翻啲對話。
Andriod 轉會去 IOS
其實whatsapp祇要比IOS版啟動個下去存取返google drive 嘅backup file 就搞掂

IOS 轉 Andriod 就未諗到

其實以前冇O既時候會唔會全部電話錄晒音?

所以重要野唔好用WHATSAPP 畀我
我會當冇收過

Chat history 重唔重要, 就因人而異。我我自己就鐘意保存翻啲對話。
Andriod 轉會去 IOS
其實whats ...
rhino 發表於 2016-11-7 12:16

Google drive backup 得唔得?

via HKEPC Reader for Android

Backuptrans Android iPhone WhatsApp Transfer+
$23x搞掂 (Mac ver $27x)
抵唔抵因人而異, 我就好滿意
chat history, 相都過到