[教學] Block wifi connection 的apps

iphone 的apps 預設會開啟,唔可以好似android 機咁強制關閉個apps

請問iphone 有無可以block wifi connection 的apps?

例如block 左wifi ,whatsapp/wechat 可以 connect 唔到

iphone 的apps 預設會開啟,唔可以好似android 機咁強制關閉個apps

請問iphone 有無可以block wifi conne ...
ronan 發表於 2016-11-6 23:58

流動網絡度關左個apps 就唔上線
不過無人咁做,關左咪收唔倒message 囉?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

流動網絡度關左個apps 就唔上線
不過無人咁做,關左咪收唔倒message 囉?

via HKEPC Ionic Reader ...
wing1234 發表於 2016-11-8 09:15

佢意思係獨立咁限制 某啲 app 唔可以用 WiFi或/同 3G 上網

mobile data 可以, WiFi 唔見...
mobile 可以去 setting -> mobile data, 低D就會見每個app 可唔可以用mobile data

即係你想佢地開到WHATAPPS但係又唔比WIFI連線,只可以數據連?

我唔明你咁做有咩意義, 你唔想佢地用WIFI 做呢D野?
係可以直接係你個ROUTER度做手腳BLOCK 左呢兩個PORT,手機乜都唔洗做

IOS暫時只能限制佢地唔用流動數據,係設定每一個APPS設定入面係有
但沒有提供不能使用WIFI的選項

可能佢想用街外public wifi睇網頁, download app;
但whatsapp 呢d就用返數據卦?!

我係想用apps block wifi

咁就算收到wifi, 都唔想收到whatsapp

我係想用apps block wifi

咁就算收到wifi, 都唔想收到whatsapp
ronan 發表於 2016-11-9 22:02

如果JB咗, 可以試下conditionalwifi.

如果JB咗, 可以試下conditionalwifi.
rhino 發表於 2016-11-10 21:24

但我部機無jailbreak 到...

可能佢想用街外public wifi睇網頁, download app;
但whatsapp 呢d就用返數據卦?!
黑面人 發表於 2016-11-8 10:20

就係唔明佢想點,關左個wifi 佢,咪可以全用數據

又要開wifi,又上網,又唔用whatsapps, 開勿擾模式,set 幾時都靜音,咁咪可以上網打機,又無提示,得電話薄既人打黎先會有聲

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone