日本 Apple Watch 保養?

日本買的錶在香港可以保養嗎?維修後會變回港版嗎?

問咗Apple HK,Apple Watch除台灣外全球保養,但維修視乎香港有無日版備料,無的話就只會換返港版比你(當然你可以飛過日本做保養),另外加Apple Care都要suppose係日本做,唔可以返到香港先加,原因係可能check唔到日版warranty status。

利申:已入手玩緊日版suica

問咗Apple HK,Apple Watch除台灣外全球保養,但維修視乎香港有無日版備料,無的話就只會換返港版 ...
stephenlau 發表於 2016-11-15 17:51

多謝師兄回答,另外問日本貨源充足嗎?師兄在Apple 買定出面買的?要預約嗎?
我月尾去日本!

多謝師兄回答,另外問日本貨源充足嗎?師兄在Apple 買定出面買的?要預約嗎?
我月尾去日本! ...
tin 發表於 2016-11-15 23:21

Apple watch setup好在唔駛用itunes,
所以你可以買完即用!

我月尾去日本! ...
tin 發表於 15-11-2016 23:21

兩星期前Nike版Apple store基本無現貨, 普通版就有啲可以walkin, 我係bic cam買嗰日佢都話啱啱返得少量38mm Nike版, Apple Store你預約就穩陣啲, 有stock實留比你, 出面你就要碰運氣逐間問

問咗Apple HK,Apple Watch除台灣外全球保養,但維修視乎香港有無日版備料,無的話就只會換返港版 ...
stephenlau 發表於 2016-11-15 17:51

Why 台灣 no 全球保養 ?

suica 在香港點玩法?

Why 台灣 no 全球保養 ?
kaxman 發表於 2016-11-16 11:56

台灣自己有消費者保護協會 台灣apple有唔同嘅保養規矩
我台灣朋友講買iTunes card用咗都可以退款

兩星期前Nike版Apple store基本無現貨, 普通版就有啲可以walkin, 我係bic cam買嗰日佢都話啱啱返得少量38 ...
stephenlau 發表於 2016-11-16 10:01

多謝師兄回答!

點解係日本買?
日本買平D?