[操作疑難] 通訊錄搜尋不到聯絡人⋯(整返好)

最近update 完10.1.1 之後
發現 通訊錄 見到有人資料,但用搜尋不到聯絡人⋯⋯
想知有冇方法降決?thanks!

我試過
(( 可以再到電話的「聯絡資訊」裡點左上角的「群組」,然後設成「隱藏所有聯絡資訊」下方分類都打勾後再嘗試搜尋。))

都唔得!

我都有同樣問題,hard reset 都唔得

via HKEPC Reader for Android

似乎係有BUG
重開好似會好一段時間

不過係HOME度下拉搜尋似乎冇影響

我自己冇問題所以唔知

似乎係有BUG
重開好似會好一段時間

不過係HOME度下拉搜尋似乎冇影響

我自己冇問題所以唔知 ...
tuyylihk 發表於 2016-11-15 12:00

你試下係電話入面要去通訊錄試下有冇!
我係update 完就唔得,但就咁係home 向下又ok,但每次只出一個結果!

你試下係電話入面要去通訊錄試下有冇!
我係update 完就唔得,但就咁係home 向下又ok,但每次只出一 ...
ar2 發表於 2016-11-15 17:19

我就係冇乜問題試唔到...

我都喺,喺whatsapp加咗聯絡人去通信錄

喺通信錄度都搵唔返果個人

我諗住拎去apple 睇睇,用itunes backup 啦,
佢又提我update 多次10.1.1,  上次我已經就咁係電話 update 左,電話度check 左已經係最新。
但奇怪既野又發生,我照插電腦備份同更新,
攪完之後 個通訊錄又冇事啦!
唔通用電話update 會有bug?

我諗住拎去apple 睇睇,用itunes backup 啦,
佢又提我update 多次10.1.1,  上次我已經就咁係電話 update  ...
ar2 發表於 2016-11-15 23:51

你部是iPhone 7+嗎?
我無聯絡人問題, 但有呢個升級問題
不過我都係用手機來OTA升級;
之後幾日後插iTunes又叫我升, 我廢事煩, 再升多次, 現在無再彈

你部是iPhone 7+嗎?
我無聯絡人問題, 但有呢個升級問題
不過我都係用手機來OTA升級;
之後幾日後插iTunes ...
黑面人 發表於 2016-11-16 11:27

我係ip6s+ ,
同我一樣情況