【換電】有冇Ching自己淘電池換?

屋企人部 ip6 實際得返6x%電用
過左保去官方換六舊唔係好抵
又想等下代先換機
有冇ching 淘過d幾十蚊電自己折機換過?

電池既野,都係唔好信淘寶D山寨貨

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

i did taobao and changed the battery
waiting for explosion

i did taobao and changed the battery
waiting for explosion
Clannad 發表於 2016-11-15 17:37

試左得唔得?

電池既野,都係唔好信淘寶D山寨貨

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
treephone 發表於 2016-11-15 15:45

甘你去手機維修店 幫佢買電池 應該百零兩百蚊

我自己換過三次,幫同事換過兩次,正常到唔正常, 你喺旺角舖頭換啲電咪又係華強電, 華強散買一粒35蚊人仔, 成盤買仲平, 咁咪又係大陸電!

想最穩陣返蘋果換囉。

我自己換過三次,幫同事換過兩次,正常到唔正常, 你喺旺角舖頭換啲電咪又係華強電, 華強散買一粒35蚊人仔 ...
salem 發表於 2016-11-15 18:11

其實以前d機都係用代用電自己換
iphone 只係多左個自己拆步驟姐

有Ching咁講都有信心d

我自己換過三次,幫同事換過兩次,正常到唔正常, 你喺旺角舖頭換啲電咪又係華強電, 華強散買一粒35蚊人仔 ...
salem 發表於 2016-11-15 18:11

Ching 可唔可以 post link 買開邊間?

其實有冇咩途徑買得到原裝電? 如果可以200蚊到都OK

其實有冇咩途徑買得到原裝電? 如果可以200蚊到都OK
ice-cream 發表於 2016-11-15 21:41

200蚊想買原裝電?咁蘋果食風啊?

佢一條叉電線都要百幾五蚊喇