[操作疑難] iOS 10 鬧鐘唔識響

最新iOS了…都未解決到

最新iOS了…都未解決到
清仔 發表於 2016-11-27 21:27

如果更新都解決唔到,你應該要試重置手機

如果更新都解決唔到,你應該要試重置手機
s84292 發表於 2016-11-27 21:41

右係用家既錯   生果永遠是對的

自從 gay cook 趕走左 因 ios6 地圖問題 ios之父 Scott Forstall 后

ios 每個版本問題越來越多  嚴重......重新寫個 ios 好過無限垃圾 update

自從 gay cook 趕走左 因 ios6 地圖問題 ios之父 Scott Fo ...
cyberx131 發表於 2016-11-27 23:14

我當有一半用家有呢個問題, 第一步首先叫佢重置之外, 仲有乜好方法?
出下POST抽下水, 就當解決問題???
Apple Map係廢, 眾所周知! 咁點解決? 上網抽水當解決?
咪裝Google Map囉!

第1步重置, 無問題就restore返個backup; 如果情形依舊, 要試下delete下d app, 睇下係咪有邊個app撞左!

近期睇得多LIHKG, 學左佢地口吻, 比d高質post來睇下, 好嗎?!

iOS10.1 個更新:解決鬧鐘無法響鬧問題
但10.1.1 又出番黎囉個bug!
根本係佢個系統有問題…

我當有一半用家有呢個問題, 第一步首先叫佢重置之外, 仲有乜好方法?
Ap ...
黑面人 發表於 2016-11-28 00:49

我想高質數  點解一個之前己修好bugs   下一版更新就再次發生

睇黎 生果 內部 開發人員 有嚴重溝通問題  你吾知我做左  我右吾知你做咩

自從 gay cook 趕走左 因 ios6 地圖問題 ios之父 Scott Fo ...
cyberx131 發表於 2016-11-27 23:14

都係果句,如果真係一直有呢個問題,更新極都出事,
咁樣重置再還原係最有效方法,

我唔相信呢個係硬體問題,一定有潛在的CONF 檔出左事,
或者系統服務被某些背後程式撞掉,呢D係個案好多時候係無解,

呢個類問題唔係APPLE先有,係APPLE比較少JA,
ANDROID 我年終搞十幾部,搞左3-4年,到今日都時不時有D人走黎話又有安裝空間不足問題,
你又唔提下? 明明有空間,但被系統當無空間,連信息都收唔到, 冇ROOT就一定要重置先搞到
部機RAM少,鬧鍾唔嚮係非常多,有D機只能自己SET死佢5分鍾重起個背景服務

暫時自己3部機IOS,公司33部IPAD同十幾個同事IPHONE都冇鬧鍾唔嚮的問題,
(唔嚮一定知,因為日日都要用)
我以前都試過ANDROID鬧鍾唔嚮要搞,不過最後全部都係因為被自動記憶體清理程式殺左
你可以話APPLE越做越差,但單純吹水係解決唔到樓主個問題

如果樓主係試左重置都唔得,咁一定要吊APPLE,
如果得, 就要留意下有冇話裝左特定程式先出事,之後回報比APPLE或者APPS開發者
因為呢D BUG可以係好虛無好難捉摸

我想高質數  點解一個之前己修好bugs   下一版更新就再次發生

睇黎 生果 內部 開發人員 有嚴重 ...
cyberx131 發表於 2016-11-28 01:53

有d野, 係好奇怪!
好似set左自動更新ios, 佢半夜幫你更新,
之後第2日個alarm會唔響!

不過知道問題所在, 咪唔用自動更新囉, 可能佢改左, 不過我唔知道!

正如, 啟動imessage, facebook要收國際sms費用,
我由iphone 4時, 一宜都係用e-mail啟動, 唔係剛剛去完旅行按錯制, 用左sms啟動,
我都唔知道, 原來iPhone 7 + csl已經唔駛再改國際sms啟動費!

Ap ...
黑面人 發表於 2016-11-28 00:49

Apple Maps 出咗幾年都仲係好廢?  

我只睇過佢初版。而家搞成點?

Apple Maps 出咗幾年都仲係好廢?  

我只睇過佢初版。而家搞成點? ...
low 發表於 2016-11-28 11:21

我一直無視apple maps ,  就算佢之后不斷收購細地圖公司 ,  都幫助吾大

更何況 google maps 傾 google 整間公司資源重點項目,  根本生果地圖連車尾燈追吾到