最近淘寶了電池 好黑仔

平時使用沒有問題  但是一遇上播放視頻 或遊戲 就自動關機 要插上電源才可開機

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

平時使用沒有問題  但是一遇上播放視頻 或遊戲 就自動關機 要插上電源才可開機

via HKEPC Ionic Reader v1 ...
feifei22 發表於 2016-12-27 21:56

師兄可否俾條link睇下,提防一下呢?

師兄可否俾條link睇下,提防一下呢?
lamkey 發表於 2016-12-28 14:50

平過五十唔好博

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

裝 battery life, 睇下個粒電先啦

裝 battery life, 睇下個粒電先啦
camus_xyz 發表於 2016-12-28 18:29

係!收到!

平過五十唔好博

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
feifei22 發表於 2016-12-28 17:59

https://world.tmall.com/item/415 ... skuId=3252962948698

這個5S要72蚊人仔

我買左粒電好平,低過50蚊,頭段同尾段好耐用,但中段睇數字會跌得快少少
原廠電用左一年,用到大約5-6個鐘,新換呢粒用到大約6-7個鐘
用緊6s ios 10.2

但換電後,走入去設定睇電量,只見到使用時間,上邊apps用左幾多電量百分比完全見唔到,我估可能原廠電有某些芯片去讓手機識別,換左電後,apps百分比唔會顯示,當你換返原廠電,再充放電一次會見返跳出黎

這個5S要72蚊人仔
lamkey 發表於 2016-12-28 18:54

我用5S, 見電池虧虧地, 雙12買左粒電池(68 元)自己拆裝, 結果拆爛左連接個mon既接線, 要拎去整, 呢鋪真係因小失大

我用5S, 見電池虧虧地, 雙12買左粒電池(68 元)自己拆裝, 結果拆爛左連接個mon既接線, 要拎去整, 呢 ...
SYW 發表於 2016-12-28 22:38

係咪鬆完兩粒縲絲打開架機嗰步太大力即整爛咗接線,定係邊個步驟整爛呢?我睇教學就話只係拆開機嗰下同埋甩電池嗰下最難喎!

應該無睇片就拆機。。。