香港仍是相當困難的市場

鬼咩
買部iP7仲慘過......
就算你肯俾台綁,冇信用咭做自動轉賬,冇得傾,銀行戶口都唔得,只能揀上一代
你玩到咁臭串,淨機初段又非常困難才買到,再加埋炒機已冇以前咁高水位,梗係出事啦

尋日朝部6+ 正式bye bye
行入3hk 問有無128gb 7+ ,有,問有咩色,全齊
出左部亮黑,預繳現金(EPS),無信用卡過數,30 分鐘唔夠走人。

今年學精左, 初段搶都廢事。
同預計一樣,1 月尾2 月頭,d 貨多到水浸。

尋日朝部6+ 正式bye bye
行入3hk 問有無128gb 7+ ,有,問有咩色,全齊
出左部亮黑,預繳現金(EPS),無信用 ...
wongja 發表於 2017-2-2 11:06

壞咩野

壞咩野
商務客位 發表於 2017-2-2 11:09

唔知,完全開唔到
其實12 月已經出去換過粒電,預左玩1 ~ 2 個月貨仔就正式byebye
只係黎得有d 突然。

唔知,完全開唔到
其實12 月已經出去換過粒電,預左玩1 ~ 2 個月貨仔就正式byebye
只係黎得有d 突然 ...
wongja 發表於 2017-2-2 11:18

可惜

以前: 香港 market = 大半個亞洲 market
今時今日: 香港 market = 香港 market

仲用幾年前嘅數同依家比,傻的嗎?

香港係垃圾市場, 比代理玩曬, APPLE呢種明碼實價, 仲official係香港有門市既公司已經好少見,
以電子產品牌子黎講, 你睇samsung, asus, lg, asrock, gigabyte, msi呢d
個網站連價錢都唔敢寫, 特登比代理賺, 呢d公司益代理都唔益消費者,   我以後都唔會買, 你睇google pixel, 香港連行貨都冇,
amazon電子產品平均 平過香港市價 30%, 美國最低平資多過香港一倍,
香港個價跟本完全唔合理, d差價入晒代理袋

回覆 6# wct
佢有冇加埋中國有首發後所帶來的後果先出聲?
好似大陸嗰邊係有6%增長,但HK係持平

回覆 7# twaiho2003
同埋代理以前玩賤招,你賣得平再俾人投訴或俾佢查到就blacklist你
所以最終發展出競爭法去阻止啲代理搞事

香港係垃圾市場, 比代理玩曬, APPLE呢種明碼實價, 仲official係香港有門市既公司已經好少見,
以電子產品牌 ...
twaiho2003 發表於 2017-2-2 11:44

咁樣寫官方價唔知會唔會比人告
條例未出之前好似有寫價錢的