[操作疑難] iPhone 6s Plus 想淘粒電自己換,請問有無好介紹

部機用左一年三個月,依家得返73%,有無師兄自己淘過粒電去換?請介紹下

小弟窮L一名,唔會比$608去Apple換之後用完一年又換過

換過厘度之前好多師兄推介的nohon
要taobao,都成100蚊粒
暫時屋企人都用左近半年,無咩問題

部機用左一年三個月,依家得返73%,有無師兄自己淘過粒電去換?請介紹下

小弟窮L一名,唔會比$608 ...
NetSoul 發表於 2017-3-8 01:27

出面換$250好過自己換,又有3個月保

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

出面換$250好過自己換,又有3個月保

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone
brianlo0615 發表於 2017-3-8 10:27

但係唔知佢用咩電呢,師兄你比人換過?得唔得?係咪深之都?

我部6s都換左電,粒電批發買返黎,每單最少買5粒,平均一粒都唔洗廿蚊人仔
用左接近2個月,前晚拆開睇,粒電好正常,無漲電,暫時零損耗,耐用程度接近原裝

第一次拆機最好買個鉗狀個類吸盤,有上下兩個吸盤反方向拉,見到底部邊緣位有少少開口就用膠片順勢整開佢,用風筒慢風吹機背電池位置幾分鐘,再慢慢拉條電池膠出黎

用幾張膠紙打圈貼住新電池底部,裝返去部機,上扣上鐵片羅絲,開得著機就可以合埋佢,搞惦

我部6s都換左電,粒電批發買返黎,每單最少買5粒,平均一粒都唔洗廿蚊人仔
用左接近2個月,前晚拆開睇,粒 ...
7喜 發表於 2017-3-8 15:03

個吸盤夾超好用
我個次買電都有送埋,真係5秒都唔洗就吸開左

電池個條膠紙唔洗熱風吹的,就咁拉就ok

個吸盤夾超好用
我個次買電都有送埋,真係5秒都唔洗就吸開左

電池個條膠紙唔洗熱風吹的 ...
akitohk 發表於 2017-3-8 15:08

吹完係易拉同無咁易斷
我拉斷其中一條,要暴力拆粒電出黎
成個過程比較難就係開蓋同拉電池膠,其他無難度,真係女仔膽大少少都搞到

所謂大牌子送一堆垃圾比你,其實電池成本好低,貴野唔代表好過平野,係貴在買個包裝同品牌
另外有聲稱高容量電池,即係iPhone7/7P電,裝去iPhone 6s/6sP用,唔幫人賣廣告,自己搵

吹完係易拉同無咁易斷
我拉斷其中一條,要暴力拆粒電出黎
成個過程比較難就係開蓋同拉電池膠, ...
7喜 發表於 2017-3-8 15:23

唔賣廣告啫,師兄可以PM條link比我嗎?

用左接近2個月,前晚拆開睇,粒 ...
7喜 發表於 2017-3-8 15:03

咁點買好.......

即係iPhone7/7P電,裝去iPhone 6s/6sP用

係咪
1910mah 果D 去6S 度?