想將 whatsapp 由 android 轉去 iphone 4

有個後備電話號碼想由 android 轉去部 iphone 4,  whatsapp record 需保留

上網找到話得 backuptrans 做到
唔知內幅免費版?
另找到以下網址, 見有 free download, 唔知係咪即係免費, 同係咪岩用。

另外, 我部係 iphone4, ios7
唔知會唔會太舊唔 support?

http://www.backuptrans.com/tutorial/transfer-whatsapp-messages-from-android-to-iphone.html

如 backuptrans 只有收費版, 唔知有冇替代方案?

whatsapp record 可以唔保留相片/影片, 只保留到文字都可以。

回覆 1# kennethchong

而家whatsapp new version應該可backup上google drive

回覆  kennethchong

而家whatsapp new version應該可backup上google drive
stgss 發表於 2017-4-4 20:59

android whatsapp record 可 backup 上 google drive

但係 iphone 應該唔可以由 google drive 拎返 d record 落黎

我見 iphone backup 得 icloud

無計, 一定要俾錢...

有個後備電話號碼想由 android 轉去部 iphone 4,  whatsapp record 需保留

上網找到話得 backuptrans 做到 ...
kennethchong 發表於 2017-4-4 20:49

ANDROID TO ANDROID

IPHONE TO IPHONE

要跨平台過紀錄點都要比錢買第三方軟件

一定要俾錢+1
以前有D其他軟件唔使俾錢, 但係已經唔work

btw, iPhone 4 + iOS 7本身已經超慢, 仲要iOS 7已經係whatsapp最低要求
估計一年左右就會唔再support, 諗清楚先

Apple 官網停咗 64GB, 兩日前去衛x買咗部 iPhone SE 64GB 比阿媽用, 臨走時多口問句, 如果 由 android 轉去 iphone D whatsapp, 你公司做唔做到, Sales 話得公司已經買了軟件. (眾安街果間)

回覆 7# snoopyhsy

個軟件係咪係play store搵?
有無keyword提供?

回覆  snoopyhsy

stgss 發表於 2017-4-5 09:28

衛x 用咩軟件唔知, 我朋友就用backuptrans 但要比錢買, 佢成功做了.

回覆  snoopyhsy

stgss 發表於 2017-4-5 09:28

既然都係俾錢買, 點解唔自己買?
D軟件係要經PC先過到, 唔係手機上面就咁裝野就得