6-7年前舊nokia.sony機都可以用whatsapp,,,

原來舊機都可以用whatsapp

幾好wo,咁舊機都可以出翻來做後備機

幾好wo,咁舊機都可以出翻來做後備機
Derekwithpet 發表於 2014-9-19 17:27

我部5800有裝whatsapp, 不過啲字好細, 比較難用, 不過冇所謂啦, 都係要黎應急

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# k-car

用緊好耐了,而家先知?

無 Push 用黎做乜?

保時捷 發表於 2014-9-22 00:14

冇得push?

回覆 7# dolbysnoopy
話說你平時朋友搵你,部電話之所以會響會震,係因為你部電話收到個推送通知 (Push Notification)。
如果無 Push,就會好似你屋企個信箱咁,要你自己定期開信箱 (WhatsApp) 睇有無新信。

Smartphone 就算本身唔支援 push,都可以透過背景運作黎定期檢查新訊息。
不過 feature phone 無背景運作,所以只有自己定期開 WhatsApp 先知有無新訊息。

至於點解 Asha 系列嘅 feature phone 又得?因為 Nokia 係系統做左手腳囉

回覆  dolbysnoopy
話說你平時朋友搵你,部電話之所以會響會震,係因為你部電話收到個推送通知 (Push Noti ...
保時捷 發表於 2014-9-22 23:12

asha 同黑白個d點同
人地asha 好勁架~~

保時捷 發表於 2014-9-22 00:14

點解我5800會notify我有新message?