NOkia 手機好似同CSL 唔夾

有張卡用緊CSL, 如果插去Nokia 手機 nokia 6120c, 收唔到信號, 但同一位置, 用張CSL 張卡插去另一部LG Android 機, 竟然又收到信號。

初時以為部Nokia 手機壞, 但用張中國移動卡插入去, 又沒問題.

真系唔明點解

有張卡用緊CSL, 如果插去Nokia 手機, 收唔到信號, 但同一位置, 用張CSL 張卡插去另一部LG Android 機 ...
bongbong3481 發表於 2015-10-3 18:16

ching,你個CSL SIM卡用左幾耐?

回覆 2# boot

我己經去CSL換左張新既番黎, 情況一樣

你用緊3g/4g?
你部nokia 嘜來? 只有2g?

你比d資料先幫到你

有張卡用緊CSL, 如果插去Nokia 手機, 收唔到信號, 但同一位置, 用張CSL 張卡插去另一部LG Android 機 ...
bongbong3481 發表於 2015-10-3 18:16

我部nokia收到csl信號,冇問題喎。

回覆 4# bcc2006

部NOKIA 系nokia 6120c,  CSL點分3G 定4G信號呢?

回覆  bcc2006

部NOKIA 系nokia 6120c,  CSL點分3G 定4G信號呢?
bongbong3481 發表於 2015-10-4 14:52

你部6120c係支援2G或3G卡的,你插張卡落LG機佢出係3G?

回覆 7# dolbysnoopy

部機出系H字, 沒寫3G

回覆  dolbysnoopy

部機出系H字, 沒寫3G
bongbong3481 發表於 2015-10-5 21:33

H代表收到3G信號,仲有你部nokia係咪去左離線情景模式?去左離線會收唔到信號
再唔得只好回到出廠設定試試。

回覆 9# dolbysnoopy

沒去離線模式, 因為插中移張卡是收到信號, 部機用左7年,收據同保用證都沒晒