[開箱] Nokia 208 3G 功能手機

全球嘅手機網絡商,已經唔再投資落 GSM 2G 網絡。香港網絡商當然唔例外,現有嘅 GSM 2G 基站逐漸減少,而原有頻譜就升級至 4G LTE 網絡。由於 2G 網絡越來越差,但係俾老人家使用嘅功能手機卻沒有廠商生產
唯有喺淘寶搵啲停產咗嘅型號,落單前都知可能有伏
詳細規格:http://www.gsmarena.com/nokia_208-5560.php

去片:

點知

唔講咁多,開箱:

全家福,手機及充電器:

電池假到

驗明正身,好彩部手機唔係高仿

其實下單前已經估到可能係"翻新機"問店家是否全新正品,佢只係答"換新外殼"¥215 就當買部二手機啦

Ching是不是同時双3G双待,兩邊同時收3G?現是我用緊兄弟機206, 是双2G双待,長期插Hello和東毛收SMS,待機時間都有差不多六至七日,電好襟用,之前用來收whatsapp都OK,雖然唔習慣輸入,要來收whatsapp通知都唔錯。

Ching是不是同時双3G双待,兩邊同時收3G?現是我用緊兄弟機206, 是双2G双待,長期插Hello和東毛收SMS,待機 ...
zakumark 發表於 2016-12-20 09:59

我反而好中意用數字鍵輸入中文... 用筆劃. 佢仲識得以前入過什麼字, 會排得前D.
我都係用NOKIA收WHATSAPP. 每月流量10MB以下, ANDROID機一開機就用左10MB以上了.

全球嘅手機網絡商,已經唔再投資落 GSM 2G 網絡。香港網絡商當然唔例外,現有嘅 GSM 2G 基站逐漸減少,而原 ...
wukw 發表於 2016-12-17 19:42

有沒有繁體中文? 我之前買左部福中福F688D, 雙卡老人機, 都是用BL5C電, 個樣似NOKIA, 不過冇震機, D掣好快甩哂色.

有沒有繁體中文? 我之前買左部福中福F688D, 雙卡老人機, 都是用BL5C電, 個樣似NOKIA, 不過冇震機, D掣好 ...
dolbysnoopy 發表於 2016-12-20 10:47

繁、簡、英任揀

回覆 2# zakumark
限死 SIM1 2、3G 而 SIM2 只可 2G

鈴聲大聲嗎?

鈴聲大聲嗎?
ijack2001 發表於 2016-12-21 09:31

比較細聲

比較細聲??
如果唔係細聲,我都想買部俾老人家使用

老人家用摺機比較好d

via HKEPC Reader for Android